x

Tourpremiere: De første reaktioner på Madonnas monsterturné-start

Tourpremiere: De første reaktioner på Madonnas monsterturné-start

Madonnas længe ventede "Madame X Tour" har netop forladt startrampen i New York City.

Efter flere udskydelser indtog Madonna det forholdsvist intime spillested Brooklyn Academy of Music’s Howard Gilman Opera House sent i aftes amerikansk tid. I øvrigt hendes første fulde koncert i hendes femte årti som livekunstner – hun begyndte i 1979 som korsanger for Patrick Hernandez og gav sin første solooptræden i 1983. Gårsdagens show er også indhyllet i en vis mystik, da alle former for optageudstyr er strengt forbudt på hele turnéen. Således skal alle koncertgængere låse deres mobiltelefoner inde i en specialdesignet boks, som kun kan åbnes i opmærkede områder uden for selve koncertsalen. Turnéen er også speciel i den henseende, at hvert venue besøges 15-17 (!) dage i streg. Desværre går turen ikke forbi Danmark i denne omgang.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Personlighedsspaltning fra Portugal

Sætlisten er stærkt præget af Madonnas seneste album, Madame X, som udkom i juni, og netop det faktum italesætter New York Post. "Det gør ikke denne turné til et must-see for den gængse Madonna-fan, men diehards var ligeglade med, at Madonna kun spillede brudstykker af hits som "Express Yourself" og "La Isla Bonita", men var mere fokuseret på Madame X-tracks som "Medellín", "Crazy" og "Come Alive" – den sidste med en gospel-eksplosion, som banede vejen for "Like a Prayer" til sidst i showet". 

Et andet stort musikmedie, NME, hæfter sig ved den gammeldags tilgang til mobiltelefoner. "Alle fans blev bedt om at låse deres telefoner i en lufttæt beholder for showet for at forhindre dem i at filme koncerten".   

Tjek Madonnas sætliste ud herunder:

"Dark Ballet"
"Human Nature"
"Vogue"
"I Don’t Search I Find"
"Papa Don’t Preach"
"God Control /Rescue Me" (outro)
"American Life"
"Batuka"
"Fado Pechincha"
"Killers Who Are Partying"
"Crazy"
"La Isla Bonita"
"Sodade"
"Medellin"
"Extreme Ocident"
"S.E.X [Interlude]"
"Rescue Me"
"Frozen"
"Come Alive"
"Future"
"Crave"
"Like A Prayer"
"I Rise"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA