x

Dan Turèll udgiver album fra graven – med Halfdan E

Dan Turèll udgiver album fra graven – med Halfdan E

Billedet: Halfdan E og Jesper "Yebo" Reginal fra Crunchy Frog

Halfdan E har skabt et nyt album med den afdøde digter

Den 8. november i år er der noget at se frem til. I hvert fald hvis Halfdan E og Dan Turèlls foregående to album Pas på pengene og Glad i åbningstiden fra henholdsvis 1993 og 1996 faldt i din smag. Efter at have modtaget Chili Turèlls velsignelse har Halfdan E komponeret musik til Dan Turèlls egne oplæste tekster. Arbejdet har mundet ud i en plade, som har fået navnet Telefon til afdøde og udkommer den 8. november i år. 

LÆS OGSÅ: Thomas Kennedy & Halfdan E: Dan Turéll: Dan Turéll Meets Thomas Kennedy: An Introduction

Jeg prøver at række over på den anden side for at trække Dans stemme og tekster ind i 2019. For vi har brug for ham. Han talte for en masse mennesker, som har brug for en stemme. Jeg savner ham, og jeg tror, at Danmark savner ham, fortæller Halfdan E i en pressemeddelse i forbindelse med udgivelsen. 

Crunchy Frog, som er pladeselskabet bag albummet, har for nyligt fejret sit 25-års jubilæum, og kontrakten med Halfdan E er noget af et scoop for virksomheden. 

Jeg husker tydeligt, da de første albums udkom. Som stor Turèll-fan var de umulige at komme uden om – det rimer – og da vi gennem årene har stiftet personligt bekendtskab med Halfdan, og længe talt om at arbejde sammen, er det en stor glæde, at vi langt om længe kan arbejde sammen. Og en kæmpe ære at få lov at udsende denne nationale skat. Dan Turèll? På vores lille lusede label? Ren optur, siger direktør Jesper "Yebo" Reginal. 

Dan Turèll døde af kræft i 1993, kun 47 år gammel. Kort forinden havde han udgivet det succesfulde album Pas på pengene med oplæsning af egne digte til ny musik af Halfdan E. I 1996 udkom det posthume album Glad i åbningstiden baseret på skitser indspillet med Halfdan E, og nu kommer så det tredje album med ny musik af Halfdan E til gamle oplæsninger.

Den musikelskende digter indspillede også et album med jazzgruppen Sølvstjernerne tilbage i 1978, og i 2004 kom yderligere et album med gruppen baseret på gamle optagelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA