Nyhed

Festival for veteraner vender tilbage – og udbygger i Jylland

GAFFA.dk – alt om musik

Festivalen kommer forbi Refshaleøen den 23. maj og Skive den 22. august

Engage Festival blev stablet på benene i 2017 som et musikalsk samlingspunkt for veteraner og tidligere udsendte og har siden da hvert år afholdt et endagsarrangement på Refshaleøen med nogle af dansk musiks ypperste navne på plakaten.

Festivalen har nu valgt at hæve ambitionsniveauet, og derfor kan Engage Festival ikke alene opleves på Refshaleøen næste år den 23. maj. Nu annoncerer gruppen bag projektet – ledet af ophavsmand og Balkan-veteran Jeppe Michael Jensen – at Engage også besøger Skive og Skive Kaserne den 22. august. Her kan opleves stærke, danske navne som Magtens Korridorer (billedet), Scarlet Pleasure og Carpark North, mens der også løbende vil blive offentliggjort flere navne.


LÆS OGSÅ: Tidligere udsendt soldat står bag ny festival med store danske navne

Festivalen er som altid åbne for alle, som har lyst til at deltage, veteraner som ikke-veteraner eller militær-affilierede, og drives af frivillige. Et eventuelt overskud vil gå til driften af Veteranfonden, som drives sidestillet med Engage.

Efter møder med tidligere kollegaer, har jeg erfaret, at mange er stoppet med at fortælle, at de er veteraner. Ofte skyldes det, at folk har en forudindtaget mening om, hvad det vil sige at være veteran. Det giver tit negative associationer til sygdom med mere. Den misforståelse vil jeg gerne lave om på med Engage. Festivalen er et sted, hvor vi alle kan mødes, tale sammen og anerkende veteranernes indsats for vores alle sammens fællesskab, udtaler Jeppe Michael Jensen. 


Adgang til festivalen er fuldstændigt gratis for veteraner, som kun skal betale billetgebyr. Ligeledes er det gratis for børn under 15, så længe de ledsages af en voksen.

Billetsalget er allerede skudt i gang; Early Bird-billetter med 25% rabat til Skive-portionen af festivalen kan erhverves via dette link, mens samme type billet kan købes til Refshaleøen-delen her. Ved sidstnævnte kan veteraner med deres femcifrede veterankort-nummer ved hånden desuden kan hente deres billet helt gratis. 

ANNONCE