x

Neil Youngs statsborgerskab går op i røg

Neil Youngs statsborgerskab går op i røg

Neil Young må lægge fjolletobakken fra sig, før han kan få sit amerikanske statsborgerskab

Den canadiske troubadours ansøgning om at blive amerikansk statsborger er blevet udsat grundet hans måske lidt for venskabelige forhold til marijuana, skriver Rolling Stone.

Neil Youngs marijuana-forbrug har nemlig betydet, at der ikke kunne tikkes et flueben ud for ansøgningens kriterium for det, der bliver kaldt “good morale character (god moralsk karakter, red.)”.

“Jeg vil gerne være dobbelt statsborger og stemme. Da jeg for nyligt søgte om amerikansk statsborgerskab, bestod jeg testen. Det var en samtale, hvor jeg blev stillet mange spørgsmål. Jeg besvarede dem sandfærdigt og bestod,” skriver det canadiske rock-ikon på Neil Young Archives og fortsætter:

“Jeg fik dog for kort tiden siden at vide, at jeg bliver nødt til at tage en ny test grundet min brug af marijuana og på grund af, at nogle mennesker, der ryger det har skabt problemer.”

LÆS OGSÅ: Se Bob Dylan og Neil Young optræde sammen for første gang i 25 år

Young skriver også, at kriteriet for “good morale character” betyder, at ansøgeres “bestemte marijuana-relaterede aktiviteter” kan få en indflydelse på, om de kan få statsborgerskab.

“Jeg håber virkelig, at jeg har udvist god moralsk karakter og kan få lov at stemme min samvittighed ud mod Donald Trump og hans med-kandidater”, skriver Young. 

Neil Young, der er født i Canada, har hovedsageligt boet i USA siden sidst i 60’erne og udtalte for nyligt, at han havde håbet på at blive amerikansk statsborger til sin 74 års fødselsdag den 12. november – men nu må den aldrende Young altså vente lidt længere på at blive en sand amerikaner på papiret.

“Jeg betaler skat hernede, hele min smukke familie er hernede – de er alle amerikanere, så jeg vil gerne vise min holdning til valget. Vi har en klimakrise, og regeringerne handler ikke,” har den erfarne musiker udtalt i interviewet til Los Angeles Times.

Neil Young & Crazy Horse udgav i sidste måned pladen Colorado, der blev tildelt fire ud af seks stjerner af vores anmelder. 

LÆS OGSÅ: Op på hesten igen

Derudover gav Neil Young koncert på Tinderbox i sommer og blæste vores anmelder væk med en koncert, der modtog hele seks ud af seks stjerner.

LÆS OGSÅ: Bliv ved med at rocke i den frie verden


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA