x

Benjamin Hav giver første solokoncert

Benjamin Hav giver første solokoncert

Hør de nye solosange i Vega til april

Benals rappende halvdel Benjamin Hav, der over de sidste halvanden uge har udgivet hele to soloalbum, har nu offentliggjort sin første koncert som solist. Den finder sted i Store Vega den 17. april, og billetsalget er netop begyndt på Ticketmaster.

Benjamin Hav overraskede fredag den 3. januar ved at udgive sit første soloalbum Spice Up Your Life – uden varsel. Allerede ugen efter, den 10. januar, udsendte han sit andet soloalbum, Dit syge dyr, og i den forbindelse udtalte han følgende til Politiken:

"Det er vigtigt for mig at have noget at indlede samtalen med. Derfor kommer der to album nu. Det er forordet til det, jeg håber bliver en lang fortælling. Jeg kommer ikke til at spille Benal-numre mere, og jeg kan ikke se mig selv gå tilbage og lave Benal-ting lige foreløbig," sagde han til Politiken.

Da Benjamin Hav udgav sit første soloalbum, udtalte han i en pressemeddelelse, at det var hans ”konstante jagt på en bedre verden for os alle”, som havde resulteret i albummets 13 numre, der ”som en slags tovværk hejser den lille lytter ned i beskyttelsesrummet mod en omverden af slendrian og intensiveret dumhed.”

Han fortsatte:

”Jeg vil gerne elske med dig i en sovepose under en dyne af døde duer ude bag Vestforbrændingen. Det her er ikke et farvel til Albert eller Benal. Det her er en nænsom bevægelse med hoften i en proppet elevator. Jeg har lavet dette soloalbum for endegyldigt at imødekomme min psykologs gentagne opfordringer om at gøre noget for lille Benjamin. Benjamin har også følelser, men det er du ligeglad med. Du har nok i dig selv. Selvom vi alle ved, at det jo umuligt kan være nok. Nu er det kun mig og kærligheden. Vi skal danse og være glade, og jeg har købt ti lange roser og en vandseng som et venligt kip med hatten til den virkelighed, de kalder ‘extreme succes’. Det her er mit forsøg på at blive elsket endnu mere end før.”

“Albummet er forordet til min livets bog En samtale om os, der sprinkler glædens dråber på dig som en form for casual dåb i mødet mellem hint og her,” fortsatte Benjamin Hav og afsluttede med:

“Jeg ser dig. Fordi du gerne vil ses. Og så ser vi. Og så ses vi.”

Det første album, Spice Up Your Life, er indspillet i samarbejde med blandt andre Emil Kruse, Nonsens, Hedegaard, Zookeepers samt producerduoen Mahler & Bir (Claus Hempler, Søren Huss med flere), som Benjamin Hav i over seks måneder har arbejdet med i en studie-villa i udkanten af Moskva. Udspillet byder på gæstevokaler fra Esben Iversen, Clara Sofie og Søren Huss, og GAFFAs anmelder var godt tilfreds.

LÆS OGSÅ: Smil og dans til Benjamins musik

Det andet album, Dit syge dyr, er indspillet i samarbejde med Emil Kruse, Simon Jul, Tobias Rahim, Peter Sommer, Tiggerne, Fred the Future, Hedegaard, Andreas Ringblom, Simon Dyrberg von Spreckelsen, Pilfinger, Lukas Benjamin Leth, Nonsens, Christian Finne, Carsten Heller og Lasse Joen Sørensen. Her var GAFFAs anmelder endnu mere begejstret.

LÆS OGSÅ: Grin og græd over Havs lyrik

Sammen med producer Magnus Albert Wanscher har Benjamin Hav i duoen Benal udgivet tre ep'er og tre album i perioden 2013-2018. I 2017 modtog de P3-Prisen og i 2019 en GAFFA-Pris for "Årets Hiphop-udgivelse" og en Danish Music Award for Årets Danske Band. Mellem jul og nytår 2019 fyldte de Store Vega tre dage i træk.

Det hører til de absolutte sjældenheder, at en kunstner udgiver to album med kun en uges mellemrum, men eksempelvis Future gjorde det i 2017, hvor han udgav Future og Hndrxx henholdsvis den 17. og den 24. februar.

Varm op med "Spice Up Your Life":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA