x

Her er landets bedste musik-kommune

Her er landets bedste musik-kommune

Billedet: Derek Trucks fra amerikanske Tedeschi Trucks Band, der spillede på Værket i Randers i 2019.

Randers kåret som landets bedste musikkommune

En ny undersøgelse fra Voxmeter kårer Randers som landets bedste musikkommune i 2019. Undersøgelsen er udformet på baggrund af et repræsentativt udsnit på 55.000 af landets borgere, der i løbet af 2019 har vurderet musikoplevelserne i deres kommuner på en skala fra 0-10. De har blandt andet svaret på, hvor tilfredse de er med muligheden for at høre livemusik og kvaliteten af oplevelsen.

På toppen af undersøgelsen finder vi Randers, der har fået en score på 68 ud af 100 point, efterfulgt af Hjørring og Roskilde, og spørger man borgmesteren i Randers Kommune, Torben Hansen, er han ikke i tvivl om, at førstepladsen som landets bedste musikkommune skyldes, at Randers har et bredt udbud af musikoplevelser. Særligt fremhæver han spillestedet Turbinen:

"Jeg er ikke i tvivl om, at vores nyere regionale spillested, Turbinen, har haft en stor indvirkning på mulighederne for gode musikoplevelser, fordi Turbinen bidrager med stor bredde og dybde. Her kan man opleve upcoming bands og lidt mere etablerede navne i intime rammer. Samtidig skaber Turbinen sammen med frivillige organisationer et fantastisk musikmiljø.”

Antallet af musikscener i Randers tæller Musikhuset Værket, det regionale spillested Turbinen, spillesteder som Tante Olga, Von Hatten, koncerter på Memphis Mansion og på Underværket samt Station K i langå. Dertil er Randers hjemby for landets eneste permanente, professionelle kammerorkester og for Randers City Blues Festival, Randers Spil Dansk Uge og den årlige Randers Festuge. 

Voxmeters undersøgelse rummer også en bundliste over landets såkaldte kedeligste musikkommuner i 2019. Her finder vi henholdsvis Frederikssund og Vejle og allernederst Køge, der blot har fået tilddelt en score på 41 ud af 100 af byens borgere.

Kigger man på undersøgelsens top 10, finder man flere af landets mellemstore kommuner, hvorimod de helt store kommuner som København, Aarhus og Odense Kommune er helt fraværende på listen.

Den store musikbyer København og Aarhus ligger midt i feltet, begge med en score på 54, oplyser analysekonsulent Frederik Nielsen fra Voxmeter til GAFFA.

LÆS OGSÅ: Pink Floyd-grundlægger gæster Randers


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA