x

Hej Søster Fest vender tilbage med kvinde-koncerter

Hej Søster Fest vender tilbage med kvinde-koncerter

Oh Land, Lydmor og Girlcrush er blandt den optrædende til den søstersolidariske fest

Kvindelige musikere er omdrejningspunkt, når Hej Søster Fest for anden gang løber af stablen, denne gang den 21. november på Store Vega i København. To dage før afholdes der Hej Søster Førfest med upcoming stjerneskud.

I efteråret 2019 søsatte den danske singer-songwriter Maria Christina Apetri, bedre kendt som Fallulah, endagsfestivalen Hej Søster Fest. Projektet har til formål at støtte den kvindelige talentmasse og skabe et fællesskab, hvor kvinder bakker op om hinandens talenter.

Til Hej Søster Fest er det også fællesskabet og ikke forskellighederne, der er i fokus, og derfor spænder koncertprogrammet bredt rent genremæssigt. Det er blandt andet popsangerinde Oh Land, den eksperimenterende performer og sangerinde Lydmor, queer feminist-pop-punkbandet Girlcrush og den elektroniske rap-duo Ravi Kuma, der står for aftenens koncerter.

LÆS OGSÅ: Fallulah og Vega lancerer ny festival med lutter kvindelige artister

Derudover er der mulighed for at få smagsprøver på den skamløse kabaret Velkommen til Pandora. Forestillingen er skabt af musiker og skuespiller Emma Sehested Høeg og instruktør Jennifer Vedsted Christiansen, der udgør kunstnerduoen HOW TO KILL A DOG.

Alle medvirkende er håndplukkede af aftenens vært, Fallulah, og festivalen kan anses som hendes kærlighedserklæring til de kvindelige kollegaer.

LÆS OGSÅ: O/Rioh laver LGBTQI-pendant til Hej Søster

To dage før Hej Søster Fest er der opvarmning på Lille Vega, hvor Fallulah præsenterer fire artister fra det danske vækstlag: Den dansk-eritreiske rapper FVN, dansk-cubanske r&b-sangerinde Emilie Espichicoque (ESPITJIKÓ-KÆ), den melankolske pop-singer-songwriter Dopha og den elektroniske dream pop-musiker og sangerinde Kara Moon.

Hej Søster er et aktivt fællesskab, som er bakket op af over 10.000 mænd og kvinder på Hej Søsters Facebook- og Instagram-side. Projektet modtog i marts sidste år Artbeats talentpris.

Hej Søster Fest løber af stablen den 21. november 2020 på Store Vega, imens Hej Søster Førfest finder sted den 19. november 2020 i Lille Vega. Billetter kan købes via ticketmaster.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA