Nyhed

VIDEO: Anders Riis og Jacob Haugaard hylder Jylland på ny single

GAFFA.dk – alt om musik

”Mere Jylland” er en provinshyldest til Udkantsdanmark

To excentriske personligheder i en gammel Citröen 2CV drøner ud ad de små jyske landeveje.

Sådan forløber musikvideoen til ”Mere Jylland”, den nye single fra singer-songwriter Anders Riis og den folkekære gøgler og multikunstner Jacob Haugaard. Sangen er en hyldest til Danmarks mørke fastland, og de to herrer garanterer, at der er – for at sige det på jysk – Jylland for alle pengene. Du kan se videoen øverst.


Anders Riis har tidligere lavet musik til DRs programserie, Gintberg på Kanten, og nu tager han i samarbejde med Haugaard atter udgangspunkt i det Udkantsdanmark, der oftere bliver talt om end talt til:

– Da vi lavede sangen i Lundgaard-studierne, indspillede Jacob Haugaard samtidig i studiet lige inde ved siden af. Der slog det mig, at Jacob jo var selve personifikationen af det kulørte og skæve Jylland, som jeg gerne ville besynge. Vi spurgte ham, om han ville bidrage, hvilket han straks var frisk på. Da vi så skulle indspille en video til sangen, var det nærliggende at invitere Jacob til at medvirke. Her tog jeg ham med på en køretur rundt i provinsen i en gammel 2CV fra 1974. Han elskede ideen, som mindede ham om, da han i starten af 1970erne tog på roadtrip til Tunesien i netop en 2CV. En tur, hvor det efter sigende gik rimelig vildt for sig.

LÆS OGSÅ: Southern Gothic Tales i New York kapitel 1


Ifølge Riis er ”Mere Jylland” en slags fuckfinger til hovedstadens højpandede kulturparnas, og når der i sangen synges ”Det er mere Jylland, end I nogensinde kan forstå”, er det en opfordring til akademikertyperne i Deadline om at lade være med at kloge sig på ting, de ikke forstår. 

Selvom Anders Riis er eksiljyde, er sangen også et romantisk blik på et idyllisk provinsliv, som han erindrer fra sin egen opvækst.

Singlen er den anden smagsprøve fra albummet Opdrift, der udkommer den 13. marts. Albummet er Riis’ andet udspil i eget navn med dansksprogede sange. Tidligere har han udsendt tre album med engelsksprogede tekster under navnet Southern Gothic Tales.


ANNONCE