x

Psyched Up Janis udgiver hele bagkataloget på vinyl

Psyched Up Janis udgiver hele bagkataloget på vinyl

Kun debutalbummet Swell har tidligere været ude på vinyl

Til april kan Psyched Up Janis opleves som special guests, når Dizzy Mizz Lizzy giver arenakoncerter rundt om i landet med Bersærk som support. Til den tid vil man kunne købe hele Psyched Up Janis' bagkatalog på vinyl. Tidligere er det kun bandets debutalbum, Swell fra 1994, der har været ude på vinyl.

De tre studiealbum Swell (1994), Beats Me (1997) samt Enter the Super Peppermint Lounge (1998) er alle blevet remastered i de legendariske Abbey Road Studios af den Grammy-vindende lydtekniker Sean Magee (The Beatles, The Rolling Stones, Iron Maiden med flere) under supervision af den faste Psyched Up Janis-studieproducer, Craig Leon (Ramones, Blondie, Suicide med flere).

Enter The Super Peppermint Lounge har i øvrigt fået tilføjet numrene ”The Silence” og ”Carcrash Ahead”, som tidligere ellers kun har været at finde på den japanske udgave af albummet.

Ud over de tre studiealbum udkommer også livealbummet The Quiet Album (1999) og sjældenheds- og demo-opsamlingen Hi-fi Low Life (1999) begge som dobbelt-lp i gatefold design. De to album er remastered af musikeren og produceren Jacob Bredahl (Hatesphere, Last Mile, The Kandidate med flere) i Dead Rat Studio, Aarhus.

Psyched Up Janis har valgt at bibeholde udgivelsernes originale artwork på trods af, at kun Swell har været udgivet på vinyl tidligere. Således har der været hele tre grafikere, to pladeselskaber, en række fotografer (blandt andre stjernefotografen Søren Solkær) med inde over for at sikre, at udgivelserne er tro mod det originale design.

LÆS OGSÅ: FRA ARKIVET: Sune, Kasper og Tim i 2014 – samlet for første gang

– Vi ved, at mange af vores fans har håbet på det længe, siger bassist Jakob Jørgensen, der har været primus motor på projektet.

Gruppen udsender pladerne på deres eget pladeselskab oprettet til lejligheden, Regal Zonophone. I øvrigt opkaldt efter et nu hedengangent engelsk label.

Psyched Up Janis blev gendannet sidste efterår efter fem års pause i forbindelse med deres 30 års jubilæum. De gav en håndfuld halvakustiske koncerter, hvor gruppen alias sanger og guitarist Sune Rose Wagner og bassist Jakob Jørgensen fik selskab af sanger og guitarist Kajsa Vala. Til foråret vil Wagner og Jørgensen til gengæld optræde med fuld strøm og den gamle livetrommeslager Jesper "Yebo" Reginal.

LÆS OGSÅ: Psyched Up Randers: Helt tæt på Sune, Jakob og kærkomne Kajsa

Psyched Up Janis, Bersærk og Dizzy Mizz Lizzy kan opleves følgende steder:

3. april - Arena Næstved, Næstved
4. april - Aalborg Kongres & Kulturcenter, Aalborg
11. april - Jyske Bank Arena, Odense
17. april - Royal Arena, København
18. april - Ceres Park & Arena, Aarhus

Billetsalget er i fuld gang på Ticketmaster

Varm op med debutsinglen "I Died In My Teens" fra 1994:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA