Nyhed

SMUK VIDEO: Danske Alpas Ave klar med dramatisk debutsingle, "Black Mirror"

GAFFA.dk - Alt om musik

Den nye duo Alpas Ave er klar med debutsinglen ”Black Mirror” og tilhørende musikvideo.

Du har nok ikke hørt om dem før. Og med god grund. Alpas Ave er nemlig en helt ny og ubeskreven duo, der består af Marianne Ernst Dam og Martin Pilgaard Grishauge. Nu entrerer de den danske musikscene med singlen "Black Mirror". Se og lyt til musikvideoen nedenfor.

Den koldingensiske duo, der nu har base i København, er i deres musik drevet af deres egne følelser, og ”Black Mirror” handler om at finde fodfæste i et liv fuld af modstridende følelser – følelser, der ikke synes at føre nogen steder.


Selv fortæller de om sangen: ”Det er en sang, der er mættet af tvetydigheder og modsætninger – magt og afmagt, kynisme og smerte, virkelighed og forestilling. ”Black Mirror” er et blik på en verden, man ikke passer ind i, og en spejling af en mørk indre rejse mod at kunne mærke sig selv igen, når man totalt har mistet fodfæste.”

LÆS OGSÅ: GUIDE: De bliver store i 2020 – Danmark

Navnet Alpas Ave indrammer meget godt, dét kaos Marianne og Martin synger om. Det filippinske ord "alpas" betyder ’at gøre sig fri af’, imens "ave" er et ældre dansk ord, der repræsenterer dét at ’opretholde kontrol’. Det er altså det modstride forhold, som udgør fundamentet for duoens projekt. 


Alpas Ave inviterer os ind i et elektronisk lydunivers, der er kaotisk og smukt på samme tid. ”Black Mirror” er et eksperimenterende elektronisk poptrack, der bevæger sig i det dystre – et track, som i begyndelsen godt kunne lyde som en intro til en dramatisk thriller, og hvis musikvideo bærer præg af en dramatisk og nærmest filmisk komposition.  

”Black Mirror” er første udspil fra bandets debut-ep, som udkommer ultimo 2020.

Se Alpas Aves video til "Black Mirror":

ANNONCE