KarriereKanonens fem finalister er fundet

KarriereKanonens fem finalister er fundet

Finalen finder sted på Spot Festival den 1. og 2. maj i år

Fredag aften blev 10 artister til fem.

Semifinalen for dette års KarriereKanonen fandt sted i DR Koncerthuset, og efter en weekend med votering har musikjuryen nu udvalgt de fem finalister: Bbybites (billedet), BAADS, Føl Som, Såforsatan og Terese.

Årets semifinale skilte sig ud ved, at koncerterne blev spillet uden publikum. Det skyldes regeringens opfordring til at aflyse eller udskyde arrangementer med over 1000 gæster.

”Som artist ved man aldrig, hvor mange mennesker, der kommer til ens koncerter. Den vigtigste opgave, som artist, er derfor at spille den bedste mulige koncert, som de overhovedet kan – uanset, hvor mange mennesker, de spiller for. Og som jeg sagde til dem inden showstart: ’De mennesker, som I skal imponere allermest, er til stede. Juryen og lytterne på P3'. Jeg synes virkelig, at alle artister tog den til sig. De gav den alt, hvad de havde” udtaler DRs projektleder på KarriereKanonen, Ditte Østergaard, til DR.

LÆS OGSÅ: KarriereKanonen 2020 klar med 10 semifinalister

Radiovært og medlem i musikjuryen Pelle Peter Jencel, gav de fem finalister besked live i radioen, da han i dag ringede til dem for at meddele de gode nyheder.

– Det er fem meget dygtige finalister. Men ingen af semifinalisterne skal være skuffede, de har alle vist meget potentiale. Alle viste i fredags, at de har, hvad der skal til for at skabe sig selv en musikkarriere, siger Pelle Peter Jencel til DR.

Ud af de fem kunstnere vil der blive udvalgt to vindere på årets Spot Festival. Vindere kan se frem til et skræddersyet talentprogram ved Bandakademiet og en optræden til årets Smukfest.

Sidste års vindere af KarriereKanonen var Angående Mig, Høker og Patina. Blandt tidligere vindere kan nævnes The Minds of 99, Magtens Korridorer, Katinka, Ravi Kumar og Djämes Braun.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA