x

Nick Cave-udstilling klar med ny åbningsdato

Nick Cave-udstilling klar med ny åbningsdato

Stranger Than Kindness byder besøgende velkommen i mørket den 8. juni i år.

Nick Cave-udstillingen Stranger Than Kindness var oprindeligt skemalagt til at løbet af stablen på Det Kongelige Bibliotek i København fra den 23. marts til den 3. oktober i år. Men ligesom adskillige andre kulturinstitutioner tvang coronapandemien biblioteket til at holde lukket hen over foråret.

Nu er den nye åbningsdato for Stanger Than Kindness-udstillingen fastlagt til den 8. juni, hvorefter den løber frem til den 13. februar 2021.

LÆS OGSÅ: Nick Cave & The Bad Seeds klar med nye danske datoer

Udstillingen kommer til at byde på storstilede installationer og atmosfæriske "soundscapes’" komponeret af Caves egen hånd. Derudover vil der være mere end 300 objekter fra mørkemandens egen samling, Nick Cave-arkivet i Melbourne og Det Kongelige Bibliotek.

Besøgende vil også blive præsenteret for mere end 50 år af Nick Caves livshistorie og musik, der kan udforskes gennem et virvar af illustrationer, håndskrevne tekster, litteratur, billeder, videoer, design og personlige artefakter fordelt over otte rum.

Stranger Than Kindness-udstillingen er udviklet af Christina Back fra Det Kongelige Bibliotek og Janine Barrand fra Arts Centre Melbourne i samarbejde med Nick Cave til Den Sorte Diamant i København. 

Man skal bestille tid til udstillingen via Det Kongelige Biblioteks hjemmeside

LÆS OGSÅ: Skillevejen mellem himmel og helvede: Nick Caves The Good Son fylder 30

Nick Cave and The Bad Seeds skulle have givet to danske koncerter i Royal Arena tilbage i april, men begge shows er nu udskudt til næste år – den 1. og 2. maj. Du kan købe billetter lige her.

Den 62-årige australier seneste udspil, Ghosteen, blev varmt modtaget af GAFFAs Espen Strunk, der kaldte det for et ”besættende dobbeltalbum”.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA