x

Huset i Magstræde byder på gratis koncerter

Huset i Magstræde byder på gratis koncerter

Tidligere på sommeren afviklede Huset i Magstræde i København sit hidtil største arrangement, som favnede såvel teater og musik som litteratur - sidstnævnte repræsenteret ved blandt andet det amerikanske verdensnavn Paul Auster.

Den 31. august er det så blevet tid til den årlige Husets Dag, som fejres med en stribe gratis koncerter på lokaliteten, som også med sin Klub Leif har tradition for ugentligt at give nye navne mulighed for at præsentere deres musik for publikum.

Efterårets musikalske program begynder fredag den 5. september med to spirende islandske talenter, Helgi Jonsson og Danny & Disa i selskab med danske Mads Mouritz. Derudover vil man i efterårets koncertrække kunne opleve svenske Taxi Taxi, finske Lau Nau, færøerske Budam, danske I Got You On Tape samt mange mange flere.

Første onsdag i hver måned blændes der endvidere op for en ganske nyt initiativ under overskriften "Skrivebordspop", som ganske enkelt går ud på, at forskellige musikere præsenterer endnu uhørte sange fra skrivebordsskuffen. Her vil man blandt andet kunne materiale af Bodygod, med det lidt mere ydmyge borgerlige navn Frederik Teige, der til daglig spiller med i Efterklangs liveopsætning, ligesom man kan glæde sig til Peter Olesen fra Olesen-Olesen.

Efteråret byder derudover endnu engang indenfor til festivalen Nye Rødder, sidste års store succes, der i år blandt andet byder på så prominente navne som Teitur, der vil spille en solokoncert på cembalo, og Kim and The Cinders.

Men i første omgang altså Husets Dag, hvor programmet falder som følger:

CAFEEN
15:00 Little Red Suitcase m. bigband (jazzkabaret/bigband)

1. SAL
16:00 Paradise Jazz præsenterer (jazz)

MUSIKCAFÈEN
16:00 Oh Land (electronica)
18:00 Cardiac (power soul)
20:00 Il Tempo Gigante (moderne rock)
22:00 Boom Clap Bachelors (indie/electronica/soul)

SCENEN PÅ 4.SAL (tidl. Plan B)
17:00 The Trees (singer/songwriter)
19:00 Källing (sangskriver pop)
21:00 Black Rose Trick (afdæmpet melodisk undergrundsrock)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA