Nyhed

Fans raser: Britney Spears bliver udnyttet

GAFFA.dk - alt om musik

Er det for Britney Spears' eget bedste, eller bliver hun udnyttet på det groveste? Tusindvis af fans sætter spørgsmålstegn ved hendes fars værgemål over hende. Debatten er blusset op i anledning af, at aftalen udløber eller forlænges i august. 

Igen trender hashtagget #FreeBritney, rapporterer flere amerikanske medier. Anledningen er, at flere fans udfordrer værgemålet over Britney Spears, som udløber her til sommer og derfor skal genvurderes. I øjeblikket har mere end 134.000 fans skrevet under på en underskriftindsamling, der skal gøre det muligt for Spears at hyre en advokat og dermed komme ud af arrangementet.

Sangerinden har haft en værge siden 2008, efter hendes berygtede mentale sammenbrud, hvor hun blandt andet fjernede alt sit hår og angreb en bil med en paraply.


Spears' værge er hendes far, Jamie Spears på 68, som har fuld kontrol over hendes finanser og liv. Normalt bruger man i USA kun denne type værgemål for mennesker med alvorlige fysiske eller mentale begrænsninger – for eksempel personer med demens.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You probably heard about the Free Britney movement by now. I put together all the things I could gather online to explain to you how shitty Britney’s current situation is. It doesn’t matter if you’re a fan of her music or not, this is a violation of her basic human rights. Britney’s next conservatorship hearing is on July 22nd. Link in bio to find out how you can take action.

Et opslag delt af Saint Hoax (@sainthoax) den


I løbet af værgemålet, der har varet i 12 år, har popstjernen ikke haft lov til at stemme, forlade hjemmet, køre bil, gifte sig, få børn, have adgang til egne penge, snakke om værgemålet i offentligheden, bruge en mobiltelefon uden opsyn eller møde folk uden godkendelse. 

Spears har også kun i meget lidt omfang fået lov til at være sammen med sine to sønner, som hun har med eksmanden Kevin Federline. Det skyldes blandt andet, at hendes far sidste år blev anklaget for at have skræmt og skadet et af børnene.


Kritikken, som fans og andre har rettet mod værgemålet, er baseret på, at Britney i samme periode har udgivet fire albums, gennemført tre verdensturneer og et fire-årigt ophold i Las Vegas, mens hun også har lanceret parfume- og lingerimærker og siddet i dommerpanelet i X Factor. I runde tal har hun tjent 138 millioner om året.

LÆS OGSÅ: Britney Spears' sangskat bliver feministisk prinsessemusical

Ingen af ovenstående bedrifter er normalt forbundet med personer, der har en værge.


Spears har desuden lagt mange videoer op på det populære sociale medie TikTok, som nogle fans tolker som et råb om hjælp.

Imidlertid er der dog ikke blevet indgivet nogen officiel anmodning om ophør af arrangementet til myndighederne. Og i løbet af året har retten i Los Angeles faktisk forlænget værgemålet to gange, så det nu strækker sig til 22. august. Første høring i sagen er den 22. juli. 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HOLY HOLY CRAP


ANNONCE