x

Kanye West tweeter titel og dato på nyt album – og holder første præsident-rally

Kanye West tweeter titel og dato på nyt album – og holder første præsident-rally

Kommer med kontroversiel udtalelse

Den for tiden meget aktive Kanye West har i weekenden både tweetet titlen, tracklisten og udgivelsesdatoen på sit kommende album og slettet det igen. Mange medier nåede dog at tage screendump af tweetet, blandt andre NME.

Albummet skulle have titlen Donda og udkomme allerede førstkommende fredag, den 24. juli. "Donda" er også titlen på rapperens seneste sang, som er opkaldt efter hans afdøde mor, og som han udgav på hendes fødselsdag den 13. juli med blandt andet et sample af moren, der reciterer teksten til KRS-Ones "Sound of Da Police". Albummet skulle indeholde hele 20 numre, herunder hans seneste officielle single, "Wash Us in the Blood" featuring Travis Scott.

Ellers fortsætter Kanye West sin kampagne for at stille op til præsidentvalget i USA til november. Han har netop holdt sit første "rally", altså en tale for en større forsamling. Det skete ifølge The Hollywood Reporter i North Charleston, South Carolina. Her kom West, uden mikrofon og iført skudsikker vest og med tallet "2020" barberet, blandt andet med den noget kontroversielle udtalelse, at den amerikanske aktivist Harriet Tubman ikke befriede en lang række slaver, som hun ellers har skrevet sig ind i historien for at gøre.

Tubman, der selv var flygtet som slave, er kendt og hyldet for at have hjulpet cirka 70 andre slaver til at flygte fra de amerikanske sydstater til nordstaterne via et system af hemmelige mellemmænd kendt som The Underground Railroad.

"Harriet Tubman befriede faktisk aldrig slaverne, hun fik dem til at arbejde for andre hvide mennesker," sagde West blandt andet. Udtalelsen fik flere tilhørere til at buhe.

West fortalte også om nogle meget personlige oplevelser, blandt andet at han og hans kone Kim Kardashian West på et tidspunkt havde overvejet at få en abort, og på et tidspunkt brød West ud i højlydt gråd, hvilket fik publikum til at komme med opmuntrende tilråb.

Kanye West har i øvrigt ifølge NME nu udfyldt den første formelle ansøgning hos Federal Election Commision om at stille op som amerikansk præsidentkandidat i 2020. Der er tale om den såkaldte Form 1, Statement of Organization. Noget, rapstjernen ikke havde gjort, da han annoncerede sit kandidatur for to uger siden.

LÆS OGSÅ: Nyt interview: Kanye West bekræfter præsidentkandidatur og advarer mod coronavaccine

Hør Kanye Wests seneste udgivelse, "Donda":

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA