x

Phoebe Bridgers: "Eric Clapton er racist og laver middelmådig musik"

Phoebe Bridgers: "Eric Clapton er racist og laver middelmådig musik"

Den anmelderroste sangerinde forklarer i et nyt interview, hvorfor hun disser Eric Clapton på sit seneste album. 

På sangen "Moon Song" fra singer-songwriter Phoebe Bridgers' seneste album, Punisher, synger hun følgende:

"We hate ‘Tears In Heaven’,

'But it’s sad that his baby died"

Det er en reference til rock-ikonet Eric Claptons single fra 1992, der handler om hans fireårige søns død. I et nyt interview med mediet Double Jay uddyber hun, hvorfor hun på sangen disser Clapton. 

"Jeg har en Eric Clapton-rant klar, fordi jeg synes, at musikken er enormt middelmådig, men også fordi han er en berømt racist," siger hun.

For problematisk

Bridgers henviser til en berygtet koncert i 1976, hvor Clapton råbte "Keep Britain white" og appellerede til, at alle minoriteter skulle smides ud af Storbritannien.

"Nogle gange tror jeg, at folk er for problematiske til at blive cancelled (boykottet og udskammet, red) eller ikke relevante nok. Jeg mener, det ville ikke engang være en nyhed, hvis han sagde noget racistisk i dag, fordi han kom med en berømt racistisk rant i 60'erne eller 70'erne," siger hun.

Hun fortæller også, at hun oprindeligt havde tænkt sig at synge "We hate Eric Clapton".

"Det er faktisk på en måde værre nu. Fordi det er en død baby-sang ('Tears in Heaven', red), som er en hjerteskærende sang. Hvis jeg skulle vælge en Eric Clapton-sang, ville det faktisk være én af dem, jeg godt kan lide. Så jeg synger en slags løgn, men det lyder mere poetisk," siger hun. 

Clapton: Jeg fortryder min fortid

For et par år siden undskyldte Clapton sine racistiske bemærkninger i et interview med Daily Mail.

Her udtrykte han anger over sin fortid og sagde, at han "får kvalme" af sine egne "chauvinistiske" og "fascistiske" kommentarer, som han forklarede skyldtes hans voldsomme alkohol- og narkotikamisbrug i 70'erne.

– Jeg skammede mig over, hvem jeg var, en slags semi-racist. Noget, som ikke giver mening. Halvdelen af mine venner var sorte, jeg datede en sort kvinde, og jeg var en forkæmper for sort musik, udtalte han.

LÆS OGSÅ: INTERVIEW: Phoebe Bridgers er færdig med frelserkomplekset

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA