GAFFA.dk – alt om musik
Til det republikanske konvent i sidste uge blev Leonard Cohens mesterværk ”Hallelujah” spillet to gange, selvom rettighedsejerne til sangskriverlegenden, der døde i 2016, afslog anmodningen om, at sangen måtte benyttes.
Cohens repræsentanter har udsendt en meddelelse om, at de specifikt afslog brugen af nummeret under den såkaldte Republican National Convention – alligevel blev den spillet to gange torsdag 27. august. Pitchfork skriver, at Cohens sagfører Michelle L. Rice er “overrasket og dybt skuffet” over den uautoriserede brug.
Hun tilføjer: “Havde konventet anmodet om en anden sang, ”You Want It Darker”, for hvilken Leonard vandt en posthum Grammy i 2017, ville vi have overvejet at give tilladelsen.”
Og det er nok ikke tilfældigt, at hun nævner denne sang, hvori de tre første linjer lyder:
“If you are the dealer, I'm out of the game / If you are the healer, it means I'm broken and lame / If thine is the glory then mine must be the shame”.
Det er ikke første gang, Donald Trump er kommet i vælten med musikere for uautoriseret brug af musik. NME skriver, at både Queen, The Rolling Stones og Neil Young har oplevet lignende sager.
I den forbindelse har en talsperson fra Queen udtalt, at er ”op ad bakke” at afholde præsidenten fra at bruge deres musik; både i 2016 med ”We Are the Champions” og i 2019 med ”We Will Rock You” har sangene været anvendt i Trumps kampagner. Bandet siger, at de ikke ønsker, at sangene ”bruges i tilslutning med Mr. Trump og den republikanske politik”.
LÆS OGSÅ: Neil Young ændrer sin hjemmeside for at blokere Facebook- og Google-logins
Tori Kelly, der sang den ene af de to versioner af 'Hallelujah' på konventet, skrev ifølge Variety i et nu slettet tweet: “Alt hvad jeg ved er, at hverken jeg selv eller mit team har modtaget en anmodning.”