x

Britneys advokat: ”Hun er ligesom en koma-indlagt”

Britneys advokat: ”Hun er ligesom en koma-indlagt”

I onsdags blev det formynderskab, som Britney Spears har været underlagt siden 2008, diskuteret til en høring.

Og i den forbindelse gav verdensstjernens advokat, Sam Ingham, udtryk for, at Britney Spears’ mentale tilstand er ”lig en koma-indlagts”. Ikke den mest lovende beskrivelse.

Spears har været umyndiggjort siden 2008 og har indtil for nylig haft sin far, Jamie Spears, som værge – en løsning, der oprindeligt kun skulle have varet i ét år, men er trukket ud siden da, til mange fans’ utilfredshed. Faderen har efter sigende haft magt over stort set alle aspekter af Spears’ liv.

Den offentlige ydmygelse, der startede med den berømte video, hvor sangerinden barberes skaldet og påbegynder et regulært sammenbrud, har medført røre på de sociale medier, der benytter sig af hashtagget #FreeBritney; du kan læse mere om situationen i GAFFAs nylige artikel nedenfor.

LÆS OGSÅ: #FreeBritney – men fra hvad?

Det er dog afsløret af TMZ, der har haft mulighed for at kigge i sagsakterne, at Britneys advokat Sam Ingham ikke vurderer det realistisk at få Britney til at underskrive en ny erklæring. Advokaten har forsøgt at videregive stjernens synspunkter på sagen, men ytrer altså, at selv ikke de mest basale handlinger kan forventes udført af hende, idet ”hun er ligesom en koma-indlagt”.

Selvom Spears altså ikke decideret ligger i koma – gudskelov – er sagen kompliceret af, at advokaten på vegne af sangerinden påstår, hun ikke vil optræde mere; hvorimod faderen opfordrer hende kraftigt til at fortsætte sin karriere. Ydermere er der ikke et klart ønske fra Britneys side om, at faderen afskrives som formynder, men snarere, at der tilføjes endnu en værge til hendes myndighed.

Advokaten brugte koma-sammenligningen som redskab til at argumentere for, at han som advokat kan tage beslutninger på vegne af den uhandlekraftige sangerinde, ligesom det kan foregå i tilfælde hos komapatienter. Sagen nåede ikke til en konklusion i onsdags og blev udskudt af dommeren til ”et senere tidspunkt.”

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Musikere har tre gange så stor tilbøjelighed til at udvikle angst, depression og stress


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA