x

Trine-Lise Væring modtager Thøger Olesen Prisen

Trine-Lise Væring modtager Thøger Olesen Prisen

Onsdag aften dannede Pakhuset i Århus rammen om sangskriverarrangementet ”Der er ikke noget at komme efter”, hvor en række danske sangere og sangskrivere var kommet i finalen til den såkaldte Bjørn Afzelius Pris. En pris, der gives til en sangskriver, som skriver ”om den globale og lokale virkelighed i dagens Danmark”. Vinderen offentliggøres i aften i Musikhuset ved det såkaldte Bjørn Afzelius-prisshow.

Allerede i aftes blev der dog uddelt to priser, nemlig de såkaldte nyindstiftede Thøger Olesen Priser opkaldt efter den afdøde tekstforfatter Thøger Olesen, der i sit liv angiveligt fik skrevet over 2000 sangtekster – til alt fra dansktop til politiske protestsange fremført af blandt andre Peter Belli og Povl Dissing.

Den største pris, på 12.500 kroner (grænsen for skattefri legater), gik til Trine-Lise Væring. Sangerinden har udgivet seks engelsksprogede jazzplader, men er netop sprunget ud som dansksproget sangskriver med pop-rock-albummet ”Lystfisker”. Teksterne tager udgangspunkt i hverdagen og forholdet mellem mænd og kvinder – og børn – og en sang herfra, ”Hus og Hjem”, var netop udløsende for tildelingen af prisen til Trine-Lise Væring.

”Lystfisker” har fået ganske fine anmeldelser. Ikke mindst af Informations Klaus Lynggaard, der blandt andet skrevet følgende bevingede ord: ”Trine-Lise Væring har begået en af årets bedste dansksprogede cd’er” (...) ”Det er bare så fucking godt set, godt skrevet, godt ramt, det hele (…) En plade, der er gennemlyst af intelligens, mod og vilje til at gøre tingene på egne præmisser. Det er ikke hverdagskost blandt mange tusinde syngende medsøstre – til gengæld rykker det som bare fanden”.

I GAFFA skriver anmelderen i sin firstjernede anmeldelse: ”Helhedsindtrykket er (...) positivt – og Væring skal da også have bonuspoint for at turde noget nyt.”

Også den unge bluesmusiker Jeppe Hansen fra Jeppe Hansen fik en Thøger Olesen Pris på 10.000 kroner for sin sang ”Den Gamle Pædagog”, en sang om overdreven angst for potentielt pædofile mandlige pædagoger. Sangen resulterede ved fremførelsen både i store klapsalver og enkelte buh-råb, hvilket fik konferencier Kenneth Thordal til at konkludere, at så rørte Jeppe Hansen da noget i publikum.

Trine-Lise Væring giver en række koncerter rundt om i landet i september, oktober og november. Læs mere på hendes hjemmeside.

Læs en reportage fra prisuddelingen

Trine-Lise Værings hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA