x

Lorde: "Derfor forsvandt jeg fra sociale medier"

Lorde: "Derfor forsvandt jeg fra sociale medier"

Den 24-årige artist Lorde fik sit store internationale gennembrud, da hun udgav sit debutalbum Pure Heroine i år 2013. Hendes sang ”Royals” blev belønnet med to Grammys og er i dag blevet afspillet over 700 millioner gange på Spotify. Det tog derefter fire år før den Newzealandske sanger udgav sit andet album, Melodrama, som også blev en succes.

Men 2018, et år efter udgivelsen af Melodrama, gik hun under radaren. Lorde, hvis rigtige navn er Ella Yelich-O’Connor, slettede alle sine indlæg på Instagram og Twitter, og offentligheden hørte ikke en lyd fra hende.

Til magasinet Interview fortæller hun nu, hvorfor hun trak stikket.

”En af grundene til, at jeg satte sociale medier på pause var, at jeg mistede min frie vilje. Jeg blev stresset over det, der sker på hele vores planet, strukturel racisme og politibrutalitet i det her land,” siger hun.

Lorde forklarer, at det at være konstant opdateret og holde styr på sociale medier forstyrrer den del af hendes hjerne, der arbejder. Og det virker som om, at det at holde sig væk fra nyhedsopdateringerne har givet resultater. I en e-mail til sine fans tidligere på året har hun antydet, at et nyt album er på vej, ifølge news.com.au:

"Jeg begyndte at gå tilbage til studiet i december måned, bare for at have noget at lave, og til min overraskelse kom der noget rigtig godt ud af det.”

Hun fortsætter:

”Nogle ting begyndte at tage form. Og derefter lukkede hele verden selvfølgelig ned. Vi arbejder stadig videre på det – Jack og jeg videochattede i over en time i morges og gik igennem alt. Men jeg kommer til at bruge lidt længere tid på det.”

Med Jack henviser hun til Jack Antonoff, som hun også samarbejdede med på sit andet album Melodrama.

LÆS OGSÅ: Lorde arbejder på nyt album - "det er fucking godt"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA