x

Metallica har flyttet udgivelsesdato

Metallica har flyttet udgivelsesdato

Metallica udsender i morgen 12. september albummet "Death Magnetic" i hele verden - undtagen England.

Her står albummet nemlig allerede på hylderne, da man ifølge NME her har valgt at rykke udgivelsesdatoen to dage frem.

Normalt når bands vælger at rykke en udgivelse frem skyldes det oftest, at albummet er røget ud på internettet, og ved at udgive pladen tidligere end planlagt kan man måske undgå at folk downloader albummet ulovligt i stedet for at købe det.

Men Metallica har understreget, at selvom "Death Magnetic" har floreret på diverse download-sider i omkring to uger, så ville de ikke flytte udgivelsesdatoen af den grund.

Derfor spekuleres der nu i den engelske presse omkring grunden til ændringen, og det bedste bud synes at være, at bandet har en bedre chance for at score en førsteplads på den engelske albumhitliste, hvis pladen er tilgængelig lidt før.

Det skotske band Glasvegas udsendte nemlig i mandags deres debutalbum i England, og ifølge de første meldinger fra de engelske pladeforretninger har det album allerede solgt mere end 100.000 eksemplarer.

Med kun tre dage til at sælge lige så mange eksemplarer stod Metallica pludselig i en situation, hvor det kunne blive svært for dem at sikre sig en førsteplads på hitlisten.

Der er ikke kommet en officiel melding fra bandet om, hvorfor "Death Magnetic" allerede står på hylderne i England. Men det skal på søndag blive spændende at se, om de unge skotter i Glasvegas får solgt nok plader til at holde metalgiganterne væk fra hitlistens øverste placering.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA