Nyhed

Norske festivaler kan planlægge at åbne til sommer

GAFFA.dk – alt om musik

Foto fra Øyafestivalen 2018

"For at skabe forudsigelighed allerede nu"

Ligesom i Danmark er der også i Norge stor usikkerhed om, hvorvidt sommerens festivaler kan blive afholdt. Men nu kan de norske festivaler i hvert fald blive ved med at planlægge, som om de bliver til noget. Den norske kulturminister har nemlig lovet en kompensationspakke på 350 millioner norske kroner (cirka 247 millioner norske kroner), som skal sikre festivalerne økonomisk, hvis de bliver nødt til at aflyse. Det fortæller den norske kulturminister Abid Raja til NRK.


"For at skabe forudsigelighed allerede nu, sådan at branchen kan begynde at planlægge forskellige scenarier og være sikre på, at hvis det går galt, så kommer vi til at stå bag dem," siger han.

NRK har talt med flere norske festivalarrangører, som er begejstrede for nyheden. Blandt andet udtaler Tonje Kaada, leder af den store Øyafestivalen i Oslo, at det er "rigtig fint at høre det allerede nu".

Både Tyskland og Østrig har vedtaget lignende kompensationspakker, men herhjemme tøver kulturminister Joy Mogensen.


LÆS OGSÅ: Tyskland og Østrig har vedtaget fonde til at kompensere for festivalaflysninger – Danmark tøver

Festivalleder Lars "Charlie" Mortensen fra Jelling Festival, der efter planen skal afholdes i slutningen af maj som en af sæsonens første danske festivaler, er frustreret over den usikre situation.

"Det er temmeligt frustrerende. Jeg synes, at vi har en måned eller måske halvanden, før det virkelig begynder at stramme til, siger han til DR.


ANNONCE