x

Kanye West sagsøgt for millioner af sit eget kor

Kanye West sagsøgt for millioner af sit eget kor

Trukket i retten for manglende lønudbetalinger

Kanye West beskyldes for at have overtrådt arbejdsmiljø- og lønaftaler og sagsøges i to tilfælde af i alt 800 tidligere ansatte, skriver The Source. Det ene af søgsmålene kommer fra 500 sangere, der deltog i Kanyes Sunday Service-projekt i 2019, da kunstneren optrådte en gang om ugen med et gospelkor forskellige steder i USA. Her skulle West skylde koret i alt en million dollar i manglende løn.

Det andet søgsmål vedrører 300 ansatte, blandt andre stylister og andre, der deltog i produktionen af operaen Nebuchadnezzar i november 2019 på The Hollywood Bowl i Los Angeles. Hundredvis af makeup-kunstnere, frisører og kostumedesignere skulle arbejde på overtid uden kompensation, eller betalingen kom meget senere end aftalt. Mange mennesker blev også nødt til at sidde på gulvet under de lange arbejdsdage, fordi der ikke var stole nok. I dette tilfælde skulle kravet beløbe sig til hele 30 millioner dollar.

Kanye West har endnu ikke kommenteret søgsmålene i offentligheden.

Hiphop-stjernen kan dog også glæde sig over en god nyhed. På Island er der startet en underskriftindsamling for at opføre en statue af Kanye West i Reykjavik. Statuen skal ifølge forslaget stå i området omkring bydelen Vesturbær, som foreslås omdøbt til Westurbær, og indtil videre er der samlet mere end 700 underskrifter, ifølge Islandsbloggen. Kanye West har indspillet musik i Reykjavik tilbage i 2016.

Koret Sunday Service Choir udgav juledag i 2019 albummet Jesus is Born, produceret af blandt andre Kanye West. Juledag 2020 udgav koret så ep'en Emmanuel.

LÆS OGSÅ: Kanye West indrømmer præsidentielt nederlag – kommer med kontroversiel udmelding


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA