GAFFA.dk - alt om musik
Det gratis program til at redigere lyd med, Audacity, har ændret deres privatlivspolitik, og opsamler nu brugerdata – brugere er langtfra tilfredse
I sidste uge opdaterede ejerne af Audacity, Muse Group, privatlivspolitikken for det gratis open source program, Audacity. Programmet har længe været utrolig populært blandt musikere og podcastere, og tilbage i april blev det opkøbt af Muse Group, der også ejer programmerne Ultimate Guitar og MuseScore.
Med opdateringen af privatlivspolitikken for Audacity vil programmet nu opsamle brugerdata, og de skal ifølge Muse Group bruges til "app analyse", "forbedring af app’en" og til "håndhævning af lovgivning".
Det betyder, at Muse Group nu vil opsamle informationer om brugernes operativsystemversion, processor, land – baseret på ip-adresse, informationer om programfejl og beskeder fra programmet.
Hvor det er ret tydeligt, at data kan bruges til forbedring af programmet, og håndtering af fejl, så mener brugergrupper af Audacity, at det er langt mindre tydeligt, hvad Muse Group mener med at bruge data til håndhævning af lovgivning.
LÆS OGSÅ: Instagram går all in på video – vil konkurrere med TikTok
Samtidig hæfter de sig ved, at Muse Group fortæller i deres privatlivspolitik, at de kan dele data med de myndigheder der håndhæver loven, regulatorerne, offentlige enheder, retslige instanser eller tredjepart, hvor de "vurderer at det er nødvendigt at afsløre data". Og som en efterskrift skiver de også, at data kan deles med potentielle købere.
Muse Group fortæller videre, at brugernes personlige data gemmes på servere i den Europæiske Union, men at de fra tid til anden kan være nødt til at dele brugernes personlige data med deres hovedkontor i Rusland og deres rådgivere i USA.
Brugere af Audacity rundt om i verden er langt fra glade for denne udvikling af programmet, og ifølge Foss Post er der rygter om, at brugere vil starte deres egen videreudvikling af programmet under de almindelige Open Source-betingelser, en version, der ikke opsamler data om brugerne.
LÆS OGSÅ: Intet nyt er godt nyt