Nyhed

Frigjort Festival er klar med programmet – med flere seksstjernede kunstnere

GAFFA.dk – alt om musik

Oplev blandt andre Baby in Vain og Prisma, der begge har fået seks stjerner af GAFFA

Frigjort Festival er klar med den endelige line-up til årets festival, der finder sted på og foran Loppen på Christiania den 13. og 14. august. Foruden et alsidigt musikprogram byder festivalen både på installations- og lyskunst samt en paneldebat med fokus mental trivsel i musikbranchen.

Musikprogrammet præsenterer koncerter inde på Loppen med blandt andre det feministiske indiepop-projekt strongboi (ZA/DE), eurowave-rave-duoen TAN, der blandt andet har varmet op for Nephew i Royal Arena og Jyske Bank Boxen, og den danske rocktrio Baby In Vain (billedet), der har fået de maksimale seks stjerner af GAFFA for begge deres to fuldlængdealbum, More Nothing fra 2017 og See Through fra 2020. Disse navne inde på Loppen bliver svøbt ind i lysinstallationen BARRIERA fra event- og lyskunstkollektivet Pleasure Control.


Uden for Loppen kan man blandt andet opleve nyere stjerneskud som indierocksangeren Brimheim og duoen PRISMA, der har fået seks stjerner af GAFFA for deres seneste ep, Inside Out. Man kan ligeledes nyde Josefine Opsahls cellospil og dykke ned i det danske vækstlag med de unge navne UBLU, Afskum og Elsker Dig For Altid.

Festivalen byder også på en paneldebat, der med psykolog Simon Gents fra den psykologfaglige rådgivning Stem Sindet dykker ned i spørgsmål om køns(u)balance og diskrimination musikbranchen, og hvad en bredere repræsentation og inklusion kan betyde for den mentale trivsel i og uden for branchen. Panelet vil foruden Gents bestå af musikerne Emma Acs, Rikke Østergaard (O/RIOH) og Julie Gro (GRO) samt Jakob Løkkegaard-Friese fra musikselskabet WAS Entertainment.

På udendørsområdet foran Loppen vil kunstnerne Sally Santana & Søren Arildsen udsmykke prærien med et farverigt værk i trætoppene. Endelig vil Frigjort Festival i år også indtage Børneteateret på Christiania, som fredag aften danner rammerne for den hiphop-inspirerede improjazz-duo Yellow Spoon.


Alle kan deltage i udendørsprogrammet uden billet, men koncerterne inde på Loppen kræver billet, som kan købes via Tikkio. Udendørsprogrammet løber til kl. 20.00 begge dage og starter henholdsvis klokken 15.00 fredag og klokken 14.00 lørdag, hvorefter Loppen åbner til livemusik indenfor.

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer

Varm op med Baby In Vains "Million" fra 2020-albummet See Through:


ANNONCE