x

ABBA er tilbage

ABBA er tilbage

Første nye album i 40 år er på vej

ABBA har netop offentliggjort, at de den 5. november udgiver deres første studiealbum i hele 40 år. Titlen bliver Voyage, albummet kommer til at indeholde 10 nye numre, og to af sangene, "I Still Have Faith in You" og "Don't Shut Me Down" er allerede ude på streaming. Hør dem nedenfor.

Samtidig har den multimillionsælgende popgruppe annonceret en avatar-koncertrække i en nybygget arena med plads til 3000 personer i Queen Elizabeth Olympic Park, London i perioden 27. maj-4. september 2022. Koncerterne bliver med et 10-personers liveband, men de fire ABBA-medlemmer bliver avatars, eller ABBAtars, som de selv kalder dem, fremstillet af digitale designere ud fra, hvordan medlemmerne så ud i 1979. De fire rigtige medlemmer af ABBA skal altså ikke deltage i koncerterne.

Nyhederne blev annonceret via en livestreamet event fra Stockholm og London. Sidstnævnte sted fortalte ABBAs to sangskrivere, Björn Ulvaeus og Benny Andersson, de store nyheder. ABBAs to andre medlemmer, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad, var ikke til stede.

Gruppens hidtil seneste album med nye sange er 1981-albummet The Visitors, og deres seneste nyudgivelser er to singler fra 1982. Sidste sommer gik der rygter om, at der var fem nye ABBA-sange på vej, der dog først ville se dagens lys i år. Ifølge The Herald Sun forsikrede ABBA-medlemmet Björn Ulvaeus tidligere på året offentligheden om, at de nye sange var en realitet: “Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt det kommer til at ske, det kommer til at ske”. Nu får vi så et helt album.

Siden dannelsen i 1972 har den multi-prisvindende gruppe ‒ bestående af Agnetha Fältskog (sang), Björn Ulvaeus (guitar, kor, sangskrivning), Benny Andersson (keyboard, kor, sangskrivning) og Anni-Frid Lyngstad (sang) ‒ udgivet otte studiealbum og en række opsamlingsalbum og bokssæt. De har gennem årene solgt cirka 150 millioner plader.

ABBA gik i opløsning i 1983, og bortset fra et enkelt nummer ved en privat fest i 2016 har de ikke optrådt sammen siden. Tilbage i 2018 fik GAFFA et eksklusivt interview med ABBAs Benny Andersson og Björn Ulveaus, og du kan læse interviewet nedenfor.

LÆS OGSÅ: STORT, NYT ABBA-INTERVIEW: – Det var utroligt, hvor godt det føltes at blive genforenet

Billetsalget til koncerterne begynder 7. september klokken 11 dansk tid. Læs mere på abbavoyage.com

Hør ABBAs to nye singler:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA