Nyhed

Hør ny single med Robert Plant og Alison Krauss

GAFFA.dk – alt om musik

”High And Lonesome” er anden single fra det kommende album Raise the Roof

Tilbage i august annoncerede den engelske, tidligere Led Zeppelin-forsanger Robert Plant og den amerikanske bluegrass-sanger og -violinist Alison Krauss deres andet fælles album Raise the Roof, som udkommer den 19. november. Nu er de klar med anden single fra det kommende samarbejde, som bærer titlen ”High And Lonesome” og følger op på den første single, ”Can’t Let Go”.

Rock & Roll Hall of Fame-medlemmet Plant og den intet mindre end 27-dobbelte Grammy-vinder Krauss genforenes efter 14 år for at følge op på det meget roste debutalbum Raising Sand fra 2007, som de vandt 6 Grammyer for – blandt andet Årets Album.


Sangene på efterfølgeren Raise the Roof viser ifølge pladeselskabet Warner Music skiftevis dybt rodfæstede inspirationer og nye åbenbaringer. For Plants vedkommende ønskede han at introducere de engelske folk-traditioner, som han har elsket siden barnsben, mens Krauss udtaler, at det øjeblik hun hørte ”Quattro (World Drift In)” af den amerikanske gruppe Calexico, var ”det øjeblik, jeg vidste, at vi ville lave et album mere”.

”Vi ville gerne flytte os” fortsætter Krauss. ”Vi inkluderede andre mennesker, andre personligheder i bandet, og at komme tilbage i studiet sammen bragte en ny intimitet til harmonierne.” Plant tilføjer: ”Du hører noget, og du siger ”mand, lyt lige til den sang, vi skal synge den sang! Det er en ferie, i virkeligheden – det perfekte sted, men samtidig det sted, du mindst forventede at finde”.

Robert Plant kunne i 2019 opleves på Roskilde Festival med sit band The Sensational Space Shifters. Her gav han en koncert, der af GAFFA fik de maksimale seks stjerner, og fik anmelderen til at skrive: ”Det var alletiders rockvokal, der brølede som en viril hanløve og gav en uforglemmelig lektion i rockens voldsomme kraft. Og så inderligt tak for det!”


I forbindelse med udgivelsen af Raise The Roof den 19. november har GAFFA fået et interview med de to legender - læs det i GAFFAs decembernummer.

LÆS OGSÅ: Robert Plant og Alison Krauss annoncerer nyt album – hør første single | GAFFA.dk

Lyt herunder til singlen ”High And Lonesome” med Robert Plant og Alison Krauss.

ANNONCE