x

Skunk Anansie giver to danske koncerter

Skunk Anansie giver to danske koncerter

Halvfemserfavoritterne gæster Danmark i 2022 som led i deres europaturné

Det britiske rockband Skunk Anansie har netop annonceret en række koncertdatoer. I den forbindelse slår de et smut forbi Danmark i 2022, hvor de skal spille i både DR Koncerthusets koncertsal den 21. juni og på Aarhus-spillestedet Train den 22. juni. Europaturnéen falder i kølvandet på gruppens 25-års jubilæumsalbum [email protected] fra 2019 samt to efterfølgende turbulente turnéår. 

Skunk Anansie har været aktive på musikscenen i næsten tre årtier. Gruppen fik sit gennembrud i Londons undergrundsmiljø tilbage i 1994, og dengang mindede de ikke om nogle andre acts på den britiske musikscene. Bandet gik i opløsning i 2001, hvorefter forsangeren Skin igangsatte sin solokarriere. I 2009 blev bandet gendannet, og året efter varmede de op for Rammstein.

Skunk Anansie fokuserer på et mix af race, køn, seksualitet og har brede musikalske og kulturelle inspirationskilder. Med deres fokus på disse tematikker var gruppen forud for sin tid, og er stadig relevant – måske endnu mere i dag end nogensinde før. Det handlede ikke kun om ”sex, drugs and rock’n’roll” for Skunk Anansie. De skrev om deres oplevelse af samfundet og deres rolle i det. Gruppens frontsperson Skin blev også kendt som et aktivistisk ikon og rollemodel for andre kvinder i musikindustrien.

Siden jubilæumsalbummet fra 2019 har Skunk Anansie udgivet to singler, ”What You Do For Love” og ”This Means War”. Derudover har de spillet en række koncerter, herunder en koncert i 2019 på den danske festival Tinderbox – en performance der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder, som også skrev: "Den eksplicit antiracistiske ”Intellectualise My Blackness” og ”Yes, It’s Fucking Political” bliver de sidste to sange fra et band, der ikke længere er ungt, men stadig er vredt og stadig værd at lytte til. Og deres budskaber, de er desværre evigt aktuelle".

Billetsalget til de to kommende koncerter i Danmark er allerede i gang. Du kan købe dine billetter via drkoncerthuset.dk og ticketmaster.dk.

LÆS OGSÅ: Stadig vred og stadig værd at lytte til

Lyt til Skunk Anansies nyeste single "This Means War" fra 2020 mens du venter: 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA