x

Jada nomineret til stor europæisk musikpris

Jada nomineret til stor europæisk musikpris

Vinderen bliver kåret i januar 2022

Der er fuld fart over Jadas musikalske karriere både i indland og efterhånden også i udland. Den danske sanger, sangskriver og producer er netop annonceret blandt de 15 europæiske kunstnere, som er nomineret til dette års europæiske musikpris fra Music Moves Europe Awards 2022.

Music Moves Europe Awards er Europas pris for populær og nutidig musik, som har til formal at hylde upcoming kunstnere samt hjælpe dem på vej til større succes i deres internationale karriere. Prisen er en efterfølger til European Border Breakers Award (EBBA) og Music Moves Europe Talent Award (MMETA), som er støttet og uddelt af EU siden 2004.

En international jury står bag udvælgelsen af fem vindere af Music Moves Europe Awards samt en enkelt vinder af hovedprisen Grand Jury Prize. De fem vindere modtager 10.000 euro hver, mens hovedprisvinderen desuden modtager en "green touring voucher" på 5.000 euro og en invitation til en uddannelsesdag om musikindustrien med undervisning fra nogle af branchens spidser. Begivenheden afholdes af ESNS og partnere fra livesektoren, indspilningsindustrien samt European Music Exporters Exchange (EMEE).

Desuden bliver der hvert år kåret en vinder af Public Choice Awards, som bliver udvalgt af fans fra hele Europa. Der kan stemmes lige her. Vinderen bliver en del af den internationale jury til næste års prisuddeling. Sidste års vinder, ukrainske Alyona Alyona, udtaler i en pressemeddelelse:

”Jeg var en prisvinder sidste år, og jeg vandt også Public Choice-prisen. Det var meget spændende for mig, og jeg er virkelig glad for, at mit land, Ukraine, vandt sidste år. Jeg vil være medlem af juryen i denne udgave, hvilket er traditionen for hver Public Choice-vinder, og jeg glæder mig meget til at være en del af den dette år, og jeg ser frem til at granske alle 15 nominerede og finde frem til dette års vinder.”

LÆS OGSÅ: Hør Jadas spritnye single – giver koncerter i weekenden

Tidligere vindere tæller blandt andre Adele, Dua Lipa, Mumford & Sons, Stromae, Rosalía, Meduza, Lous and the Yakuza og Inhaler. Der er tale om en række kunstnere, som i den grad har levet op til potentialet og forventningerne, og som siden har nået nye niveauer af succes på et globalt plan.

Vinderne afsløres ved Music Moves Europe Awards-ceremonien, som finder sted torsdag den 20. januar 2022 ved den årlige branchefestival ESNS (Eurosonic Noorderslag) i Groningen, Holland.

Jada gav for nylig koncert i Aarhus Congress Center, hvor hun imponerede GAFFAs anmelder, der tildelte showet fem ud af seks stjerner. Pop/soulsangeren får sin debut på næste års Roskilde Festival og lægger desuden vejen forbi NorthSide Festival og Nibe Festival i 2022.

Musikeren fortsætter sin fremgang på den internationale musikscene med en koncert på næste års The Great Escape Festival i Brighton, foreløbig som den eneste danske kunstner. Festivalen er sammenlignelig med Spot Festival herhjemme.

LÆS OGSÅ: NorthSide klar med de første 15 navne til 2022

De 15 nominerede til Music Moves Europe Awards 2022 er: 

Alina Pash (Ukraine)

Anna (Italien)

Balkan Taksim (Rumænien)

Blanks (Holland)

Denise Chaila (Irland)

Дeva (Ungarn)

Dora (Spanien)

Francis of Delirium (Luxemborg)

Firedberg (Østrig)

Jada (Danmark)

Ladaniva (Armenien)

Meskerem Mees (Belgien)

Mezerg (Frankrig)

Nenny (Portugal)

Zoe Wees (Tyskland)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA