x

TV-2 udgiver 40 år gammel liveoptagelse

TV-2 udgiver 40 år gammel liveoptagelse

The Holbæk Recordings er på gaden 1. januar 

I maj 2021 var det 40 år siden, TV-2 udgav debutalbummet Fantastiske Toyota. Henover de følgende årtier har det aarhusianske band som bekendt etableret sig som et af landets mest populære orkestre - og derfor giver det da også god mening, at jubilæet nu markeres med udgivelsen af et livealbum.

The Holbæk Recordings er på gaden 1. januar og byder på en liveoptagelse fra karrierens begyndelse – optaget på Elværket i Holbæk i oktober 1981, fem måneder efter udgivelsen af debutalbummet. "Vi vil gerne sende en hilsen nede fra 80'erne, hvor det hele startede," skriver bandet i en pressemeddelelse, og fortsætter:

"Det kunne være den aften i Elværket i Holbæk oktober 1981, hvor vores lydmand Anders Frandsen lod en kassettebåndoptager køre med. 40 år senere dukker optagelserne op i en gammel papkasse hos vores lydmands lillebror, Christian Frandsen. Vi bliver enige om, at det kunne være sjovt at prøve at restaurere båndene. Ved hjælp af moderne teknologi, små rettelser og overdubs er vi nu i stand til forhåbentlig at glæde jer med en halv times hæsblæsende tidsbillede fra begyndelsen af vores lange glorværdige karriere som popmusikere."

LÆS OGSÅ: TV-2 – 40 år som samfundets musikalske spejl

TV-2 har tidligere udgivet flere livealbum – det første tilbage i 1987 – men The Holbæk Recordings er den første officielle dokumentation af bandets spæde begyndelse for nu fire årtier siden. Den runde fødselsdag blev i øvrigt markeret med en række udsolgte koncerter i oktober.

"På vegne af alle – tak Brandt og co. for at være jeres nations vigtigste lydkilde til tro, håb og kærlighed igennem 40 år," hed det blandt andet i GAFFAs femstjernede anmeldelse af koncerten i Jyske Bank Arena i Odense (billedet). 

The Holbæk Recordings - trackliste

1.  Hjertestop
2.  Ib René, Cairo 
3.  Hele ugen alene 
4.  Atmosfære 
5.  Uh, jeg ville ønske jeg var mig 
6.  Hva ska jeg svare mit tv? 
7.  Fantastiske Toyota 
8.  Bordeaux - Bilbao 
9.  Isbryderen Lenin 
10. Natradio 
11. Maskinen er skør 
12. Arbejdshold 
13. Aldrig mere 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA