x

Første navne til Spot 09 offentliggjort

Første navne til Spot 09 offentliggjort

Dansk Rock Samråd (ROSA) har netop offentliggjort den første buket af navne, der optræder på Spot 09-festivalen for ny nordisk musik, som afholdes i Århus 29-31. maj i Musikhuset og i og ved Ridehuset. Blandt hovednavnene finder man danske Carpark North, norske Kaizers Orchestra (billedet) og svenske Håkan Hellström og desuden kunstnere som norske St. Thomas og danske Luke, Racing Ape, Geisha, Tiger Tunes, The Blue Van og Slow Train. I alt spiller omkring 50 navne på festivalen, men ROSA har fået omkring ti gange så mange ansøgninger fra håbefulde artister.

- Det er både et positivt problem og samtidig lidt ærgerligt, at vi må sige nej til så mange, hvoraf mange er gode, siger ROSA’s daglige leder Gunnar K. Madsen.

Nogle af Spot-kunstnerne er ikke helt nye, men de er valgt, fordi de efter ROSA’s mening har potentiale til at slå igennem i udlandet, og der kommer som sædvanlig mange internationale branchefolk til festivalen. Som vanligt er der også paneldebatter og foredrag ved branchefolk, og den amerikanske Rolling Stone-redaktør David Fricke har også meldt sin ankomst i år. Sidste år blev han begejstret for The Raveonettes, hvilket banede vejen for deres amerikanske pladekontrakt.

Sidste års festival fik nogen kritik for, at der til visse koncerter var lange køer. Et problem, ROSA forsøger at minimere i år, siger Gunnar K. Madsen:
- Vi forsøger at lægge koncerterne sådan, at formodede publikumsfavoritter spiller samtidig. Vi må dog understrege, at det er en indendørs festival, så der vil altid være visse begrænsninger.

Sidste år var der frygt for, at Spot-festivalen sang på sidste vers på grund af kulturministeriets besparelser, som bl.a. skar en fjerdedel af ROSA’s tilskud. Nu ser Gunnar K. Madsen dog lysere på fremtiden:
- Det er mit indtryk, at Brian Mikkelsen er oprigtig interesseret i at støtte dansk musik.

Yderligere info kan du finde på www.spot09.dk, hvor flere navne løbende bliver offentliggjort.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA