x

Malk de Koijn topscorere til Danish Hip Hop Awards 2003

Malk de Koijn topscorere til Danish Hip Hop Awards 2003

Billede: Jesper Skoubølling

Det er kun anden gang, der bliver afholdt Danish Hip Hop Awards, men succesen fra sidste år har været så mærkbar, at arrangørerne i år valgte at opgradere showet til siddepladserne i Falconer Salen. Det gav et bedre "Award Show"- indtryk, frem for et stående show, og var et tydeligt signal fra arrangørernes side om, at de ville gøre tingene en anelse mere seriøst.

Men som det jo alt for ofte er med hip hop-arrangementer, så har seriøsiteten til tider trange kår. Der var mikrofoner, der ikke virkede, optrædende og prisoverrækkere, der manglede, kun for at blive fundet, og lys, der i starten var lidt tøvende. Heldigvis var meget af det kun børnesygdomme, der sikkert bliver ryddet af vejen med lidt mere showrutine, for det ser ikke ud som om, DHHA går nogen steder. Lyden var en blandet fornøjelse, men skulle efter sigende have været o.k. bag i salen.

Der var mødt mange folk op, og de fik et fint show, ledet af en god Simon Jul Jørgensen fra Banjos Likørstue og en til tider lidt malplaceret Karen, der mere fungerede som Simons hype-woman. På prisuddeler-siden havde DHHA linet bl.a. Peter A.G., Søs Fenger, Johnny Bredahl, Biker-Jens og Stripper-Simone op. Det var dog Jeppesen, der løb med prisen, for sin båndede telefonsamtale med Søren Pind om graffiti.

Live blev der disket op med en lang liste af rappere og grupper, nogle mere imponerende end andre. Static & Nat Ill, L.O.C., Suspekt, Timbuktu og Outlandish + Majid skilte sig med stor sikkerhed ud fra et lidt broget felt. Aftenens største bifald gik til breakerne fra Cosmic Crew ft. Ground Elements & Born2Break, selvom de, på nær få undtagelser, var pænt ordinære. Ellers var det en aften, der stod i Malk De Koijns tegn. De løb sammen eller individuelt med seks priser, inkl. de tunge Årets Album og Årets Gruppe, og hensatte Outlandish i hjørnet uden en eneste. De kunne til gengæld varme sig med, at de i alle kategorier fik størst applaus; lidt har også ret. Det er også værd at nævne, at DJ Typhoon modtog Årets Specialpris for sit livslange engagement i dansk hip hop. Typhoon, snakkemaskine, som han er, takkede med et "Tak for det". Den lader vi lige stå lidt…

Oven på sejren tager Malk de Koijn i øvrigt på Danmarksturné. Indtil nu er det fastlagt, at de spiller på Vega i København 16. maj, på VoxHall i Århus 17. maj, på Pitstop i Kolding 30. maj samt på Gimle i Roskilde 31. maj. Flere datoer følger.

ÅRETS DANSKE GRUPPE

Malk De Koijn


ÅRETS DANSKE ALBUM

Malk De Koijn - Sneglzilla


ÅRETS DANSKE RAPPER

Per V


ÅRETS DANSKE PRODUCER

Tue Track


ÅRETS DANSKE UNDERGRUNDSNAVN

Niarn


ÅRETS DANSKE ARRANGEMENT

MC’s Fight Night 2002


ÅRETS EUROPÆISKE ALBUM

LoopTroop - The Struggle Continues


ÅRETS AMERIKANSKE ALBUM

Nas - God’s Son


ÅRETS DANSKE DJ/DJ’s

DJ Static


ÅRETS DANSKE MUSIKVIDEO

Malk De Koijn - Vi Tager Fuglen På Dig


ÅRETS DANSKE TEKSTFORFATTER

Malk De Koijn


ÅRETS BEDSTE IDÉ / NYE TILTAG

11 komma 7


ÅRETS DANSKE SINGLE / EP

Malk De Koijn - Vi Tager Fuglen På Dig


ÅRETS DANSKE BREAKER / BREAKERGRUPPE

Paulo Pedersen


ÅRETS GRAFFITI-NAVN

Fuckt Up Productions


ÅRETS SPECIALPRIS

DJ Typhoon


DET STORE MIX PRISEN

Steen (Boogie Steen)Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA