x

McCartney køber Carl Perkins' bagkatalog

McCartney køber Carl Perkins' bagkatalog

McCartney, som bl.a. har coveret "Matchbox" på sin seneste turné ”Back In The World”, kan ikke købe sit eget bagkatalog fra Michael Jackson, selv om han har forsøgt utallige gange. Men nu har han altså købt Carl Perkins’.

Perkins, som døde i 1998, var en del af den oprindelige rock 'n' roll-bølge, som udsprang fra det nu legendariske Sun Studios, hvor også navne som Elvis, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis kom fra. Og selv om han aldrig har haft samme kommercielle slagkraft som resten fra Sun Studios, så har han haft stor indflydelse på rock 'n' rolls udvikling.

Ud over at skrive numre, som andre gjorde store, tag bare "Blue Suede Shoes" eller "Matchbox", havde han stor indflydelse på den måske største gruppe af alle, The Beatles:

- Carl var en af minge første inspirationskilder. Simpelt sagt, så er jeg en fan af, hvad han har lavet, fortæller McCartney, som altså nu ejer rettighederne til Perkins’ sange. Som bibemærkning kan det nævnes, at Perkins er den sangskriver, som Beatles har indspillet flest numre af - deres egne undtaget selvfølgelig.

Ud over Perkins' bagkatalog, ejer McCartney også rettighederne til Buddy Hollys sange. Hvem sagde rock 'n' roll-wannabe?Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA