x

Gang Starr aflyser på Roskilde

Gang Starr aflyser på Roskilde

Den amerikanske hiphop-gruppe Gang Starr har aflyst hele deres Europaturné og kommer derfor heller ikke til Roskilde Festival. Årsagen er forsinkelse af deres kommende album. Man fornærmer vel ikke nogen ved at skrive, at det er set før, at amerikanske rapnavne aflyser koncerter i Europa. Der er dog håb for hiphop-fans, idet den ligeledes amerikanske rapper Xzibit (billedet) er hentet ind som erstatning.

Xzibit er kendt for sit såkaldte "slanguage" med knivskarpe rim og har arbejdet med så forskellige navne som Eminem, De La Soul, Fred Durst, Erick Sermon og Korns Jonathan Davis. Han har udsendt fire album siden debuten i ’96, senest "Man Vs. Machine" fra sidste år.

Ligeledes er den danske raptrio Malk de Koijn føjet til årets program. Malk de Koijn gav en forrygende koncert på sidste års festival, er kendt for deres særdeles fantasifulde og sprogligt nyskabende tekster og må siges at være et af de mest anerkendte danske hiphop-navne. F.eks. fik de seks priser ved årets Danish Hip Hop Awards, to ved Danish Music Awards og to ved den nye, mere alternative musikpris Steppeulven. Deres album fra sidste år, "Sneglzilla", blev også i mange medier kåret til årets album, bl.a. i GAFFA, hvor de ligeledes fik de maksimale seks stjerner.

Årets Roskilde Festival finder sted i dagene 26.-29. juni med Björk, Blur, Coldplay, Metallica, Massive Attack, Queens Of The Stone Age og Zwan blandt hovednavnene. Billetter kan købes på www.roskilde-festival.dk samt www.billetmaskinen.dk og Billetnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA