x

U2 beskyldes for at gå i skattely

U2 beskyldes for at gå i skattely

Ifølge Politiken er rock-bandet U2 under kraftig beskydning i hjemlandet Irland, hvor de beskyldes for skattehykleri. Den allestedsnærværende finanskrise har ramt Irland hårdt, og derfor har der været megen fokus på skatteundragelse, som "snyder" statskassen for utroligt mange penge, der blandt andet kunne bruges til at hjælpe fattige.

Forsanger Bono fra U2 har altid haft et image som humanist og dybt involveret i at forbedre forholdene for fattige mennesker verden over, men det image har lidt et knæk. Tilbage i 2006 flyttede U2 Ltd., som er selskabet bag bandet, virksomheden til Holland i forbindelse med, at reglerne om særlige favorable beskatninger af udøvende kunstnere blev fjernet i Irland.

Ved at flytte selskabet skulle U2 således have snydt den irske regering for en betydelig mængde skattepenge, som kunne have været brugt til velfærdsydelser og økonomisk hjælp til udviklling i fattige lande.

"Det kan godt være, at Bono taler varmt om bedre vilkår for verdens fattige, men hans band går ikke af vejen for at bruge skattefiduser, som koster milliarder for de fattige lande", siger koordinator for Debt and Development Coalition Ireland, Nessa Ni Chasaide.

U2 afviser dog kritikken, og manager Paul McGuiness siger til avisen Belfast Telegraph: "U2 er en global virksomhed, der betaler skat over hele verden (...) Og som alle andre forretninger drives U2 på en skattemæssigt effektiv måde." U2 henter cirka 95 procent af deres indtægter i andre lande end Irland.

U2 er meget snart albumaktuelle med "No Line On The Horizon", der udkommer mandag den 2. marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA