x

Karen Mukupa klar med soloalbum

Karen Mukupa klar med soloalbum

Når de fleste hører navnet Karen Mukupa tænker de unægteligt på hendes afdøde veninde og makker gennem mange år Natasja, der var Danmarks mest velkendte eksponent for reggae og dancehall. Men nu er Mukupa den 16. marts klar med soloalbummet "Dreamer", der hundrede procent tager udgangspunkt i hende selv.

Musikken på den nye plade er en blanding af reggae, afro og latin med en lille snert af hiphop, men pladen har grundlæggende også en stor portion r&b at byde på. På produktionssiden kan nævnes navne som Tom J., Robin Hannibal (Boom Clap Bachelors), Freshi, Rasmus Allin og Pharfar (Bikstok Røgsystem, Djosos Krost).

Natasjas død har fyldt meget i Mukupas liv siden den tragiske ulykke på Jamaica, og Mukupa har sideløbende med sit pladeprojekt været i gang med at arbejde på en biografi og en film om veninden. Mukupa og Natasja, der medvirker på et enkelt nummer på den nye plade, dannede tidligere gruppen No Name Reguested tilbage i 90'erne.

Karen Mukupa bidrog sidste år med to sange på soundtracket til julekalenderen "Mikkel og guldkortet", og har tidligere blandt andet arbejdet sammen med folk som Danseorkestret, NHØP, Young Disciples og Mad Professor. Derudover har hun i løbet af sin musikalske karriere også varmet op for prominente amerikanske navne som Queen Latifah, A Tribe Called Quest og Destinys Child.

"Dreamer" udkommer den 16. marts 2009.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA