x

Graham Coxon udgiver soloplade

Graham Coxon udgiver soloplade

Der har været masser af historier om Graham Coxon for nylig, fordi han i december 2008 sagde ja til at vende tilbage til Blur. Men midt i al gendannelseshalløjet er det åbenbart også lykkedes ham at få færdiggjort sit syvende soloalbum, der har fået titlen "The Spinning Top".

Meddelelsen om det kommende album kommer fra Coxons officielle webside, hvor det fremgår, at albummet er produceret at Blur-produceren Stephen Street og er indspillet i samarbejde med blandt andet bassisten Danny Thompson fra Pentangle og sangeren Robyn Hitchcock.

Albummet er et konceptalbum, der over femten sange følger en mand fra fødsel til død, og om albummet siger Coxon:

"Albummet er primært en akustisk rejse selvom der, naturligvis, er noget eksplosiv guitar action. Jeg ville vise, hvor spændende akustiske instrumenter kan være, hvor dynamiske og rige og hjertehamrende rå, de kan lyde i en tid, hvor akustisk betyder enten for sødt eller for sentimentalt. Oplagte inspirationskilder er her den utrolige Martin Carthy, den afdøde og fantastiske Davey Graham og den afdøde og fantastiske John Martyn".

Coxon kan desuden fortælle, at han udover en række soloshows til SXSW-festivalen i Austin, Texas også skal på turné sammen med Pete Doherty senere i marts. Derefter følger ganske få koncerter i maj, før den regulære turné kommer til efteråret.

"The Spinning Top" udsendes 11. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA