x

Mother Sparrow-sanger er død

Mother Sparrow-sanger er død

Jannick Wiinblad, sanger og sangskriver i det danske indieband Mother Sparrow, er død, 25 år gammel, oplyser Politiken.

Mother Sparrow udgav i november 2008 deres debutalbum "Have A Heart". Albummet gjorde sig bemærket ved at udkomme indlagt i digtsamlingen "Min Lillebror", skrevet af Jannick Wiinblads storesøster Christel Wiinblad (tv. på billedet). Digtsamlingen tog udgangspunkt i Jannick Wiinblads skizofreni og et tidligere selvmordsforsøg, og selvom Jannick Wiinblad i forbindelse med udgivelsen syntes at være kommet en smule ovenpå, og også optrådte i flere medier, valgte han at sige verden farvel for få dage siden.

"Have A Heart" fik en firstjernet anmeldelse i GAFFA, hvor vi blandt andet skrev: "Jannick Wiinblad er (...) ikke ueffen som sangskriver. Musikken er en slags skramlende lo-fi-rock med en gennemgående, ganske interessant brug af trommemaskine i stedet for trommer og tydelig inspiration fra ikke mindst Sparklehorse, mens de udmærkede tekster ofte handler om ikke at føle sig helt til rette i verden."

I forbindelse med udgivelsen af "Have A Heart" blev sangen "United" testet og stemt ind på en tredjeplads på P3's lytterhitliste Det Elektriske Barometer.

Jannick og Christel Wiinblad fik masser af opmærksomhed, da de i august 2007 medvirkede i Mikael Bertelsens DR2-interviewprogram Den 11. Time, hvor Christel læste digte op, og Jannick spillede musik. I forbindelse med udgivelsen af "Min Lillebror"/"Have A Heart" optrådte parret blandt andet også i TV-Avisen på DR1. Samme TV-Avis kunne ved den lejlighed oplyse, at den kombinerede digtsamling og cd havde solgt over 2000 eksemplarer, hvilket er usædvanligt meget for en digtsamling i Danmark, hvor digtsamlinger sjældent sælger mere end nogle få hundrede eksemplarer.

Se et klip med Jannick og Christel Wiinblad fra Den 11. Time


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA