Nyhed

Phil Spector dømt for mord

Den amerikanske producer er blevet dømt for mord og skal sidde minimum 18 år i fængsel

Produceren Phil Spector blev mandag 13. april dømt for mordet på skuespillerinden og servitricen Lana Clarkson, efter at den oprindelige sag mod ham i 2007 gik i hårdknude, fordi juryen ikke kunne blive enige om en afgørelse. Men denne gang var jurymedlemmerne ikke i tvivl, og den 68-årige Phil Spector kommer derfor formodentligt til at tilbringe resten af sit liv i fængsel.

Phil Spector er manden bag den såkaldte Wall Of Sound produktionsstil og producerede i 60'erne hits for grupper som The Ronettes, The Righteous Brothers og samt albummet "Let It Be" for The Beatles. Spector trak sig dog en smule tilbage efter storhedstiden i 60'erne og har i de senere år kun produceret to sange på albummet "Silence Is Easy" med Starsailor.

Det bliver samtidig det sidste, Spector kommer til at producere, da han forventes at skulle sidde i fængsel resten af sit liv. Strafudmålingen sker 29. maj, og her forventes det, at Spector vil få en straf, der først vil give ham mulighed for at ansøge om prøveløsladelse om 18 år. Spector vil til den tid være 86 år gammel.


Ifølge Reuters vil Spectors advokater appellere sagen, der stammer tilbage fra 2003, hvor Clarkson, efter at være gået med Spector hjem, blev skudt og dræbt. Siden da har sagen altså kørt over to gange, men trods konstante anklager i forløbet om vold mod kvinder, er det alligevel lykkedes det Spector at blive gift med den nu 29-årige Rachelle Short.

Phil Spector, der ikke selv vidnede i nogen af de to retssager mod ham, blev varetægtsfængslet umiddelbart efter at være blevet kendt skyldig i mordet på Lana Clarkson.

ANNONCE