x

Fairport Convention til Danmark

Fairport Convention til Danmark

Lige siden 1960’erne har Fairport Convention blandet de traditionelle britiske og keltiske musikgenrer med moderne rockmusik, og regnes som opfinderne af den engelske version af folkrock. Nu melder de deres ankomst til Danmark i oktober, hvor den danske folkrock-gruppe Folktown også optræder.

De to medlemmer Simon Nicol og Dave Pegg har siden dannelsen af bandet været grundstammen i Fairport Convention. Bandet fik allerede et gennembrud i 1969 med albummet "Liege & Lief", hvor bandets folkrock-lyd også første gang blev karakteriseret som elektrisk folk. Siden har de to oprindelige medlemmer været med i toppen af den internationale folkrock-scene under navnet Fairport Convention men med en skiftende besætning i årenes løb.

Bandet er også kendte for deres egen festival i den engelske by Cropredy, som hvert år byder på forskellige folkrock-bands, men også har specielle genforeningskoncerter med de tidligere medlemmer af Fairport Convention, der spiller for rundt regnet 20.000 Cropredy-festivalgængere.

Nu kan det legendariske band opleves i Ringsted den 3. oktober, hvor sjællænderne kan opleve en af den engelske folkrocks grundlæggere på tæt hold. Det danske folkemusik-band Folktown, der har eksisteret i mere end 15 år, kan ligeledes opleves til samme koncert, hvor de giver deres bidrag til en fyrig folkrock-aften.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA