x

The Flaming Lips klar med endnu en ep

The Flaming Lips klar med endnu en ep

Foto: Mick Anderson

Tidligere på året udsendte The Flaming Lips ep’en “Figt Test”, der tog udgangspunkt i titelnummeret hentet fra sidste års album "Yoshimi Battles The Pink Robots", og den 18. november udsender de eksperimenterende amerikanere endnu en ep centreret om en af sangene fra det seneste udspil..

Den kommende ep med titlen ”Ego Tripping At The Gates Of Hell” kommer til at indeholde fire helt nye sange, to remixes af titelsangen og et remix af ”Do You Realize?”

“I Amerika eksisterer idéen om at udsende en single ikke rigtig mere. Vi havde samlet disse forskellige remixes, men vi havde opbrugt alt vores andet ikke tidligere udsendte materiale, så vi besøgte producer Dave Fridmanns studie og var heldige,” forklarer sanger Wayne Coyne til rollingstone.com.

Blandt det helt nye materiale er ”The Assassination Of The Sun”, ”Sunship Ballons”, som Coyne beskriver som en blanding af Yes og John Coltrane, og den instrumentale ”I’m A Fly In A Sunbeam (Following The Funeral Procession Of a Stranger)”.

Ep’en indeholder også den selvskrevne julesang ”A Chance At Christmas (Say It Isn’t So)”. Om denne sang forklarer Coyne: ”Omkring juletid er sympatien for folks lidelser forhøjet. I min sang synger jeg ”hvorfor kan det ikke forsætte?” Det er en længsel, og jeg inkluderer mig selv i den længsel. Hvis vi ser nød i verden og føler et bånd mellem de mennesker, hvorfor så kun gøre noget ved juletid?”

The Flaming Lips er forsat på den turné, der har bragt dem til Danmark to gange i år. Fra starten af oktober drager bandet på en mindre turné i Amerika som opvarmning for Red Hot Chili Peppers.

Tracklisten til “Ego Tripping at the Gates of Hell” ser således ud:

“Assassination Of The Sun”
”I'm A Fly In A Sunbeam (Following The Funeral Procession Of A Stranger)”
”Sunship Balloons”
”Do You Realize??” (Jimmy Tamborello Mix)
”Ego Tripping” (Ego In Acceleration Mix)
”Ego Tripping” (Self-Administration With Blow-Up Mix)
”A Chance At Christmas (Say It Isn't So)”

I øvrigt kan det også nævnes, at The Flaming Lips den 4. november kan opleves på julealbummet ”Maybe This Christmas Too”. Coyne og co. fortolker Irving Berlins klassiske ”White Christmas” på albummet, der også indeholder bidrag fra Rufus Wainwright, Avril Lavigne, The Be Good Tanyas, Badly Drawn Boy og Dave Matthews Band.

Og så skal det også nævnes, at The Flaming Lips’ samarbejde med The Chemical Brothers på sangen ”The Golden Path” kan findes på kemikalie-brødrenes opsamlingsalbum ”The Singles 93.03”, der er i handlen fra i morgen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA