x

Nyt Spoon-album på vej

Nyt Spoon-album på vej

Et af de mest roste amerikanske indiebands inden for de seneste år, Spoon, er på vej med et nyt album med en foreløbige titel Captured To Be Cooked, oplyses det i Time Magazine.

Spoon består af sanger og sangskriver Britt Daniel, Kevin Lovejoy på keyboards, bassist Josh Zarbo og trommeslager Jim Eno, og bandets udgangspunkt er en indie-lyd et sted mellem Pixies og det gamle, eksperimenterende punkband Wire.

Det vellykkede album Girls Can Tell fra 2001 bød på den mest melodiske side af Spoon, som her løftede en egentlig traditionel boy-girl-sangskrivningsstil videre til nye højder. Efter sidste års Kill The Moonlight har bandet efterhånden nået et kultstadie, der ikke er helt ulig det, som R.E.M. havde i 80'erne.

Britt Daniel isolerer sig for øjeblikket i sit hjem i Austin, Texas med det formål at lave sangene til det næste Spoon-album, der forventes ude til næste forår. Indtil videre har Daniel skrevet 40 sange, ud af hvilke han dog kun regner med at bruge fire: "Der sker for meget i mange af dem. Mine yndlingssange er minimale," siger han til Time.

Spoons album A Series Of Sneaks fra 1998 blev i øvrigt for nylig placeret som nr. 29 på det indflydelsesrige amerikanske indie-blad Magnets top-60 over de sidste ti års album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA