x

Musik skal ses biografen

Musik skal ses biografen

I dagene fra den 7. til den 16. november 2003 vises mere end 60 film i 9 københavnske biografer. Med alt fra de hårdeste beretninger fra L.A.'s baggårde til nye koncertfilm. "Vi vil vise, at dokumentarfilm kan være frække, sexede og mindst lige så spændende som Hollywoods det bedste", lover co-director Niels Lind Larsen fra cph:dox. Festivalen åbnes med premieren på "De fem benspænd" - en ny film af ingen ringere end d'herrer Lars von Trier og Jørgen Leth.

Dokumentarfilmbegrebet bliver herefter grundigt støvet af bla. med temaet "Sound & Vision", som viser koncertfilm, portrætfilm, musikeksperimenter og ikke mindst det nyeste indenfor musikvideo. Bl.a. præsenteres den spritnye "Rocket Brothers" om Kashmir (billedet er herfra), hvor det afsløres, hvorfor Kasper Eistrup fik krise efter succesen "The Good Life". Interessant er bestemt også "Hey Is Dee Dee Home?", hvor afdøde Dee Dee Ramone (The Ramones) med sin gennemtatoverede krop fører os tilbage til punktiden og en scene, hvor slagsangen hed "Chinese Rocks", hvor Debbie Harry var slank, og hvor et godt tv kunne sælges for et slag narko.

Absolut cool er hiphopfilmene "Hip Hop Freestyle" og "Breath Control" om freestyle og human beatboxing. Og et must er – sidst men ikke mindst – det legendariske Mirrorball-program fra Edinburgh Film Festival, der præsenterer de mest innovative, interessante og inspirerende musikvideoer instrueret eller produceret i England de sidste to år. Kun de allerbedste musikvideoer slipper gennem Mirrorballs nåleøje, og visningerne under cph:dox er en unik mulighed for at stifte bekendtskab med eliten inden for musikfilmmageri. Fra den dunkle skønhed i modefotografens Nick Knights film til Björks "Pagan Poetry" over den vrede energi i Walter Sterns klip til Audio Bullies' "We Don't Care" til den komisk kunst-skolede attitude i John Hardwicks video til Blurs "Crazy Beat". Det er den kvalitetsbevidste NatFilm Festival, der står bag cph:dox i samarbejde med Cinemateket / Det Danske Filminstitut og European Documentary Network. Tjek hele det omfattende program på www.cphdox.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA