x

GAFFA åbner webshop – med splinterny Suede-biografi

GAFFA åbner webshop – med splinterny Suede-biografi

10.november åbner en ny sektion på www.gaffa.dk. Nemlig GAFFAs webshop. Her kan du købe merchandise, f.eks. officielt GAFFA-merchandise som T-shirts, caps, varmedunke og tasker, samt officelt bandmerchandise og bøger. Og én af de første bøger, vi kan præsentere, er den splinternye, officielle Suede-biografi "Love And Poison" af David Barnett. I forbindelse med bogens udgivelse i Danmark signerer gruppen bøger på Ideal Bar på Vega i København lørdag d. 8. november kl. 16.

Bogen fortæller på 300 sider Suedes historie fra den spæde start i slutningen af 80’erne til i dag, hvor de netop, efter fem studiealbum, har udsendt opsamlingen Singles med alle gruppens singler 1992-2003, inkl. klassiske hits som "So Young", "The Wild Ones" og "Beautiful Ones". Bandets karriere har budt på en syndflod af succeser og kriser, og GAFFA fik en snak med bogens forfatter David Barnett og Suede-guitarist Richard Oakes om biografien og bandets karriere.

– Det er et af de mest betydningsfulde engelske bands fra starten af 90’erne og til nu, fortæller David Barnett. – Uden dem havde der næppe været noget Blur, Oasis eller Radiohead. Bandet har også haft en spændende historie, både med deres op- og nedture, og de mange markante folk, der har været med i bandet, f.eks. den gamle The Smiths-trommeslager Mike Joyce og den senere Elastica-forsanger Justine Frischmann.

Richard, hvad synes du har været bandets højdepunkter og største nedture gennem jeres karriere?
– De to ting har ofte været tæt koblet. Det var en succes, at vi kom videre, efter at Bernard (Butler, guitarist til 1994, red.) forlod bandet efter "Dog Man Star"-indspilningerne, og fik lavet et så godt album som "Coming Up". Det var også godt, at vi kom igennem tiden omkring "Head Music"-albummet, hvor vi havde massive problemer med stoffer. Det er virkelig utroligt, at vi ikke er gået fra hinanden.

Hvordan er så jeres musikalske fremtid?
– Efter at være kommet over stofferne måtte vi lave et afslappet og afklaret album, "A New Morning". Nu er vi imidlertid klar til at gå amok igen, så vores næste album bliver hårdere og helt anderledes, og vi vil gerne lave det hurtigt – så det kommer nok engang næste år.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA