x

TV-2 hopper med på klimavognen

TV-2 hopper med på klimavognen

Folkene bag CO2penhagen Festival har bestræbt sig på at lave verdens første CO2-neutrale festival, med klimarigtige koncerter og begivenheder som blandt andet landskampen mellem Danmark og Portugal, der vises på en miljøvenlig storskærm. Nu ligger det endelige program klart, og TV-2 er blevet tilføjet til kultur- og musikfestivalen i Lyngby, hvor navne som Mercury Rev og pladeaktuelle Dúné også er annoncerede.

Danmarks Tekniske Universitet danner rammen om den energibesparende festival, der sætter fokus på at lade musik og kunst gå hånd i hånd med den nyeste klimateknologi for at lave en underholdende og tankevækkende festival, som ikke skal lægges til de røde tal i CO2-regnskabet. TV-2 får dermed mulighed for at spille en helt anden form for "grøn" koncert end dem, det lykkelige band har tourneret med over sommeren.

Mikael Simpson, Szhirley og Lars H.U.G. er også blevet annonceret, og specielt den sidstnævnte artist har fokuseret på at give en unik oplevelse til denne festival. De forskellige kunstnere vil benytte det klimavenlige LED-lys til deres koncerter, og Lars H.U.G., der også er udøvende billedkunstner, viser sine egne billeder på storskærmene, der alt sammen kører på rapsolie og 2. generations bioethanol fra en generator på stedet.

Amerikanske Mercury Rev spiller også, som det tidligere er blevet skrevet på GAFFA, både lørdag og søndag, hvor de blandt andre viser deres nye kompositioner, der er skabt til gamle danske stumfilm og avantgardefilm. 

Hvordan netop TV-2 har tænkt sig at kombinere deres musik med de nye teknologier, vides endnu ikke, men alt tyder på, at CO2penhagen Festival forsøger at inspirere deres udøvende kunstnere til at tænke ud af boksen. Lyngby-festivalen løber af stablen weekenden den 5. og 6. september, og billetter kan købes via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA