x

The xx vender tilbage til Danmark

The xx vender tilbage til Danmark

Da Århus Festuge i samarbejde med spillestedet Voxhall og GAFFA skulle udvælge nye spændende navne til koncertrækken 2012, faldt et af valgene på den engelske gruppe The xx. Gruppen spillede deres første danske koncert i starten af september, men nu har de annonceret endnu en dansk koncert, og denne gang tager de turen til København.

De fire englændere debuterede kort tid inden koncerten i Århus med et album, der fik særdeles flotte anmeldelser i hjemlandet og af NME blev kaldt en af årets mest unikke debutplader. Samme melding kom fra GAFFAs anmelder, der skrev følgende om pladen "The xx":

"Niveauet er højt, men Infinity, der i sit mørke lydunivers kunne være hentet på et David Lynch-soundtrack, så godt er det, må fremhæves. Fælles er dog, at alle numrene bevæger sig i det mere tyste, og det kunne være ønskværdigt med et enkelt eller to skridt ud af det tilbageholdte og underspillede. Det ændrer dog ikke på, at The xx er en af årets mest interessante og velklingende debuter".

Der var også ros til bandet efter deres koncert på Voxhall, hvor de fire musikers roller på scenen blev beskrevet således:

"The xx's musikalske univers er lavmælt, minimalistisk og giver masser plads til de fire musikalske elementer. Trommeslager Jamie Smith havde efterladt trommesættet hjemme, men sørgede for skarpe, hiphop-agtige beats fra sit drumpad, mens Baria Qureshi foruden andenguitar tilføjede små melodibidder og ringende synth fra et minikeyboard foran sig. De to forsangere, Romy Croft og Oliver Sim, som hhv. spiller lead-guitar og bas, synger oftest hver deres vers, og selvom deres vokaler på ingen måde er ekspressive, udadvendte, så har de enormt overskud i deres vokaler".

The xx vender tilbage til Danmark fredag den 15. januar, hvor de kan opleves i Lille Vega i København. Forsalget til koncerten starter fredag den 18. september, og billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA