x

Efterklang spiller CPH:DOX-koncerter

Efterklang spiller CPH:DOX-koncerter

I 2008 spillede det eksperimenterende orkester Efterklang en stort opsat koncert med DR Underholdningsorkestret i DR's egen koncertsal, der blev foreviget af instruktøren Benjamin Hesselholdt i koncertdokumentaren "Performing Parades". I forbindelse med at dokumentaren fremvises til CPH:DOX, vil Efterklang spille en række koncerter både under den københavnske festival og efter festivalen i Århus og Odense.

Som titlen antyder, er livekoncerten "Performing Parades" koncentreret om Efterklangs roste album "Parades", der er blevet hædret med hele tre Steppeulv-priser og to Danish Music Awards-priser. Koncerten fra sidste år var en farverig opsætning med et stort antal musikere, udklædningerne og drømmelignende scenografi. GAFFAs anmelder belønnede Efterklangs koncert med fem stjerner og skrev blandt andet i anmeldelsen:

"Med 40 ekstra musikere fik paletten lige en god håndfuld yderligere nuancer, og det var en sand fornøjelse at opleve "Parades" gengivet live med både violiner, bratscher, celloer, trompeter, tromboner, valdhorn, klarinetter, fagotter, orgel, tværfløjter, pauker, et større kor end vanligt samt harpe. Ganske som på albummet svingede musikken mellem elementer af næsten overjordisk skønhed, dyb melankoli, skræmmende dysterhed og legesyg livsglæde."

Koncertfilmen "Performing Parades", der blev optaget til denne koncert, vises under CPH:DOX, hvor det originale orkester også vil spille i teltet ved navn DOX:CLUB på Kongens Nytorv hele to gange.

CPH:DOX løber af stablen fra den 6. til den 15. november og Efterklang spiller i den forbindelse på de nævnte steder nedenfor. Billetter til koncerten kan findes via GAFFA Live.

11.11 - CPH:DOX, København

12.11 - CPH:DOX, København

13.11 - Musikhuset i Århus

14.11 - Posten i Odense


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA