x

Brightblack Morning Light til København

Brightblack Morning Light til København

Nathan "Nabob" Shineywater og Rachel "Rabob" Hughes er navnene bag duoen Brightblack Morning Light, som vækkede opsigt med historien om, at de to boede i tipier i New Mexico, hvor de har indspillet deres seneste to albums. Nu har hippie-duoen revet teltpløkkerne op og gæster Danmark i november.

Brightblack Morning Light valgte at skifte markant stil på det selvbetitlede andet udspil og valgte en psykedelisk og eksperimenterende musik, frem for den americana-inspirerede lyd. Sidste år udkom opfølgeren "Motion To Rejoin", der fortsatte gruppens freak-folk-lyd. Det mente GAFFAs anmelder, at duoen gjorde til fire stjerner og skrev derudover i sin anmeldelse af Brightblack Morning Light:

"Brightblack Morning Light har langt hen ad vejen deres fremmedartede sound for sig selv. "Motion To Rejoin" er på én gang sexet og meditativ, kropslig og åndelig. Rhodes-klaver, afmålt funk-guitar, søvnige blæsere, lavmælt percussion og hviskende vokaler går op i en højere enhed, der fascinerer hele vejen igennem - trods pletvis tomgang."

Den psykedeliske gruppe får selskab af Yo Toke, som er en del af det danske musikkollektiv Yoyooyoy. Yo Toke spiller en drone-koncert med en elektronisk strygerkvartet som opvarmning for det amerikanske band, og arrangørerne har dermed gjort deres til at stable en aften med spændende og alternative kunstnere på benene.

Brightblack Morning Light og Yo Toke spiller i Lades Kælder den 29. november, og billetter kan købes i døren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA