x

DJ Spooky spiller på is i København

DJ Spooky spiller på is i København

Paul D. Miller har under aliaset DJ Spooky været en velkendt artist på tværs af kunstarter og har i over 15 år skrevet bøger, lavet kunstværker og ikke mindst skabt musik for et avantgardepublikum. Nu får danskerne mulighed for at opleve den prisvindende amerikanske kunstner i Statens Museum For Kunst, når han opfører sit værk "Sinfonia Antarctica".

Moden foreskriver, at kunstnere helst skal forholde sig til klimakatastrofen i verden og give deres besyv til, at folk tænker over miljøet. DJ Spooky er ingen undtagelse, men den erfarne dj og producer har valgt en noget ukonventionel metode til at gøre opmærksom på klimaproblemerne. I 2008 tilbragte DJ Spooky en måned på Antarktis, hvor han filmede og samplede lyden af isen, der smelter.

Resultatet af multikunstnerens ophold er blevet til den audiovisuelle opførelse "Sinfonia Antarctica", hvor DJ Spooky får selskab af en klassisk kvartet under ledelse af den japanske koncertpianist Eriko Makimura. Derudover vil arrangementet bestå af et dj-sæt, foredrag og kunstfilm, der alle omhandler klimadebatten.

DJ Spooky har været langt omkring med musikken i årenes løb. Han har blandt andet skabt filmmusik, der har kastet priser af sig fra både Sundance Festival og Cannes, han har arbejdet sammen med forskellige folk som Yoko Ono, Ryuichi Sakamoto, Chuck D. fra Public Enemy og har ikke mindst lavet flere audiovisuelle koncepter i tidens løb. Et eksempel på det sidstnævnte er et remix af den ultraracistiske Ku Klux Klan-film "Birth Of A Nation", som DJ Spooky i sin version har fået vendt op og ned på.

Nu kan danskerne varme op til klimasnakken med den alternative kunstners nye værk "Sinfonia Antarctica", der løber af stablen et par uger før selve klimakonferencen den 13. november. Billetter til arrangementet kan findes via arrangørerne CPH:DOXs hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA