x

Paven udgiver album

Paven udgiver album

Geffen Records udgiver noget af et scoop, når selveste paven går musikkens vej og snart udgiver debutalbummet "Music From The Vatican" med undertitlen "Alma Mater Featuring The Voice of Pope Benedict XVI". Benedict XVI vil på udgivelsen recitere, synge og messe sig igennem otte numre og får eftersigende hjælp af det vatikanske munkekor.

Vokalsiden er indspillet i St. Peters Basilika i Rom, og selve musikken er indspillet er The London Philharmonic Orchestra i Abbey Road studierne, så der bliver ikke sparet på krudtet fra den gejstlige herre. Paven holder sig heller ikke tilbage, hvad angår antallet af sprog, som han mestrer og vil benytte, for numrene bliver serveret på alt fra latin og italiensk til tysk, fransk og portugisisk.

Benedict XVI har ikke tænkt sig at tjene penge på projektet, men donerer naturligvis overskuddet til musikundervisning for mindre bemidlede børn i hele verden. Med albummet udkommer en dokumentar på dvd om tilblivelsen af albummet, der desuden også kan fås i en vinylversion med pavens tekster om hans forhold til musik.

Geffen Records, der ellers har kunstnere som Guns N' Roses, Elton John og Snoop Dogg under deres vinge, har med udgivelsen Benedict XVI's "Music From The Vatican" en af julens mest opsigtsvækkende albums undervejs, og publikum kan se frem til den 30. november, hvor paves udgivelse kommer på hylderne.

Se traileren for "Music From The Vatican" her.

Tracklisten til albummet:

  1. Sancta Dei Genitrix
  2. Mater Ecclesiae
  3. Advocata Nostra
  4. Benedicta Tu
  5. Causa Nostrae Letitae
  6. Auxilium Cristianorum
  7. Regina Coeli
  8. Magistra Nostra

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA